Τοποθέτηση του Βάλσαμου Συρίγου, Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Είπε ο Πρόεδρος εισηγητικά ότι δεν φτάνουμε, υπάρχει μια συνδικαλιστική μειοψηφία, ότι οι εργαζόμενοι δεν συνδικαλίζονται, θεωρώ πεσιμιστική την τοποθέτησή του και πρόεδρε θα σε μαλώσω γιατί έπρεπε να φέρεις τα θετικά παραδείγματα που έχουμε στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης όπου μέσα σε τρεις μήνες, βιομηχανία αντιπροσώπων, έδειξε ότι ψηφίσανε 3.500 χιλιάδες εργαζόμενοι. 66 αντιπρόσωποι κοντεύανε να περάσουνε και τους αντιπροσώπους των νόμιμα εκλεγμένων σωματείων.

Τι έγινε στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης ; Αφού διασπάστηκε η ΔΑΚΕ, σε ΔΑΚΕ και ΑΚΕ γίνανε εκει πέρα μαλλιά κουβάρια, τρεις μήνες πριν το συνέδριο που έγινε τον Απρίλιο του 2017, ξεκίνησε μια βιομηχανία να φτιάξουν τους συσχετισμούς και έγινε αυτό το όργιο νοθείας. Γίνεται το συνέδριο, βάζουμε ζήτημα για τα σωματεία τα νόθα και ψηφίζουν μια η ΔΑΚΕ με την ΠΑΣΚΕ, μια η ΑΚΕ, και με τους ψήφους του ΠΑΜΕ και αποκλείονται οι 77 αντιπρόσωποι, μαζί με την ψήφο την δικιά τους. Επανέρχονται με τα δικαστήρια, γίνεται προσωρινή διοίκηση, έρχονται τώρα λένε τα βρήκανε με κάποιους και δεν θα πάρουμε μέρος οι 77 νόθοι, θα πάρουνε οι τριάντα τόσοι γιατί τόσο τους βόλευε. Έρχονται στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης βάζουν ζήτημα οι ταξικές δυνάμεις να ψηφιστεί ένα – ένα τα σωματεία, για να δούμε να βάλουμε θέμα για κάποια που πρέπει να αποκλειστούν και παίρνει το προεδρείο και ο Μάστορας την πρωτοβουλία λέει: “αποφασίζω και διατάζω δεν θα πάμε σε τέτοια διαδικασία, όλοι μαζί και άμα σας αρέσει” πήρε και έναν σκουπιδοτενεκέ, ένα χαρτόκουτο εκεί πέρα και το έβαλε για να κάνει κάλπη με την δικηγόρο και τρέχανε από δωμάτιο σε δωμάτιο επί τέσσερις- πέντε μέρες μέχρι χθες το βράδυ κάνανε μια κίνηση αιφνιδιασμού και δήθεν ψήφισαν για εφορευτική, στο άρπα κόλλα είχε μέσα η κάλπη 70 ψηφοδέλτια. Αυτή ήταν η πραγματικότητα εκεί.

Τα ίδια γίνανε και στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας άλλο όργιο εκεί πέρα. Ο Καραγεωργόπουλος έφερε ένα σωματείο, ψηφίσανε σε όλη την Ελλάδα και ήρθανε να εκπροσωπηθούνε στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Ένα σωματείο πανελλαδικό, ο άλλος να ψηφίζει πάνω στη Ροδόπη εάν ψηφίσανε κι όλας και να εκφράζονται μέσα από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Εκεί πέρα φτιάξανε και ένα σωματείο, οι ναυτεργάτες, ο Νταλακογιώργος, ένα μηχανισμό έφτιαξε, του ξέφυγε από τα χέρια, το πήρανε οι άλλοι και εκεί στο πορθμείο ψηφίζουν με επιστολική ψήφο 10 λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες είχαν ψηφίσει καμιά 20αρια και ξαφνικά εμφανίζονται ότι έχουν ψηφίσει 350, πλουτίσαν οι κούριερ μ’ αυτές τις διαδικασίες.

Εδώ να πούμε συνάδελφοι ότι ο Καραγεωργόπουλος είναι στέλεχος πρώτης γραμμής, είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, βγάζει τις ανακοινώσεις, δελτία τύπου για το πανελλαδικό σωματείο, για το εργατικό κέντρο Πάτρας, για την ΠΑΣΚΕ, για την ΓΣΕΕ, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει. Φυσικά ο ίδιος εμφανίζεται σε εταιρία ενοικίασης εργαζομένων δηλαδή σαν να λέμε δουλέμπορας. Και τον έχετε εδώ και τον καμαρώνετε. Να τον χαίρεστε.

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας που είπε ο συνάδελφος προηγουμένως, δεν μας είπε εκεί πέρα πως γίνετε οι καθαρίστριες να ψηφίζουνε με επιστολική ψήφο. Λες και είναι στα παντοπώρα και στέλνανε την ψήφο από τον Παναμά, δεν προλάβανε να έρθουν να ψηφίσουν.

Καλά στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας έγινε το όργιο νοθείας μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Με τον εσωτερικό κανονισμό που προσπαθήσατε να περάσετε, φέρατε τους Χρυσαυγίτες να κάνουνε τους νταβατζήδες, στην πόρτα να δούνε ποιος θα μπαίνει ποιος θα βγαίνει, απέναντι στους εργάτες βάλατε τους τραμπούκους που κουβαλάνε οι εργοδότες για να τους προστατεύουν, αυτοί πηγαίνανε από τα Γιάννενα, στον Καρυπίδη κλπ.

Που ακούστηκε Εργατικό Κέντρο να λειτουργεί από τις οχτώ μέχρι τις δύο, απόγευμα απαγορεύεται ν’ ανοίξει σαββατοκύριακο επιτρέπει στα σωματεία μόνο μια φορά τον χρόνο να πάρουν την αίθουσα για να κάνουν γενική συνέλευση. Αυτό είναι το Εργατικό Κέντρο Καβάλας που είναι υπόδειγμα οργάνωσης.

Αυτά είναι τα ελάχιστα στοιχεία συνάδελφοι που αναφέρουμε, που είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, της κατάντιας που έχετε φτάσει. Σας δηλώνουμε εδώ ότι δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, θα σας σταματήσουμε με κάθε τρόπο. Αυτά τα σαβουάρ βιβρ και που τα χρησιμοποιούμε και εμείς κάποιες φορές παρόλο που έχουμε ιδεολογικές διαφορές, τέλος πάντων με κάποιους εργαζόμενους, αν είναι εργαζόμενοι τότε το χρησιμοποιούμε, όλους τους υπόλοιπους που έχουν γίνει εργοδότες που έχουν στήσει μαγαζάκια στα εργατικά κέντρα με αυτά τα ΙΝΕ ΓΣΕΕ, με την πελατεία που έχετε στήσει εκεί πέρα μηχανισμούς διαφθοράς συνειδήσεων, για να έχετε πελατεία για τους εργοδότες, για πελατεία για σωματεία στα οποία εμφανίζονται σε λίστες οι εργαζόμενοι να έχουν ψηφίσει, χωρίς να έχουν ψηφίσει οι ίδιοι, χωρίς να το ξέρουν καν ότι είναι μέλη σε αυτά τα σωματεία, θα σταματήσει. Θα περάσουμε στην αντεπίθεση.

Τέλος όλα αυτά τα βάζουμε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τα κατανοούν και μπορούν ν’ αλλάξουν την κατάσταση και να συστρατευτούν με αυτή την λογική που έχουμε για να σταματήσει αυτός ο παρασιστικός κατήφορος στα εργατικά κέντρα, στις ομοσπονδίες και να περάσουμε γενικότερα στην αντεπίθεση.

 

 

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...