Παρέμβαση της ΔΑΣ στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ στις 2 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, σες,

Και από αυτό το βήμα σφίγγουμε το χέρι σε όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, στους εργαζόμενους που σήκωσαν ψηλά το κεφάλι, όρθωσαν ανάστημα, συμπορεύτηκαν στο απεργιακό μέτωπο, παρά τις όποιες διαφωνίες τους ενάντια στην κυβέρνηση, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, την ΕΕ. Οργάνωσαν την πάλη ενάντια στο χτύπημα της απεργίας, της οργάνωσης, των συνδικάτων, της συλλογικής πάλης.

Tώρα πρέπει να πάρουμε μέτρα για να κάνουμε πράξη αυτό που φωνάζαμε ως σύνθημα ο νόμος να μείνει στα χαρτιά. Η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι θα μπει μπροστά.

Η στρατηγική σας που υπηρετεί τα θέλω του ΣΕΒ, της καπιταλιστικής οικονομίας, των επιχειρήσεων, του ρεαλισμού, της συναίνεσης, τη λογική της υγιείς επιχειρηματικότητας είναι προξενεί τεράστια ζημιά, τσακίζει τη ζωή και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Είναι τεράστιο ψέμα ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα φέρει αύξηση μισθών, μείωση ανεργίας, βελτίωση της ζωής μας. Όρος για αυτήν είναι η ένταση της εκμετάλλευσης, η σφαγή δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Η υπεράσπιση της ζωής των εργατικών δικαιωμάτων, η οργάνωση της πάλης για την αντεπίθεση της βρίσκεται στα χέρια όσων πιστεύουν ότι η κατάσταση δεν πρέπει να μείνει έτσι. Μια κατάσταση που δυσφημεί την έννοια συνδικάτο, στα μάτια των εργαζομένων που θέλουν αποκούμπι απέναντι στην επίθεση που δέχονται στη ζωή τους, στα δικαιώματά τους. Από την στάση σας τελευταία και αυτό αφορά τις παρατάξεις της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ΜΕΤΑ – ΣΥΡΙΖΑ) αποδείχνετε ότι δεν μπορείτε αλλά κυρίως δεν θέλετε να υπερασπιστείτε, το δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν ΣΣΕ, να έχουν αποκλειστική δημόσια υγεία, παιδεία, σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να σηκώσετε τείχος απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, στους πλειστηριασμούς κλπ

Από την τελευταία σας στάση αποδείξατε ότι είχατε ενιαία γραμμή απέναντι στη θέληση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και εργαζομένων να δώσουν απεργιακή, οργανωμένη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και είχατε συμφωνήσει να μην κουνηθεί τίποτε, να περάσουν τα μέτρα στα μουγκά, πράγμα που ήθελε η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο. Να περάσουν τα μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, των Αστικών Συγκοινωνιών και το χτύπημα της απεργίας.

Δηλαδή δεν μπορεί να έρχονται τέτοια μέτρα και ούτε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ούτε Ομοσπονδίες δεν πήρατε κανένα μέτρο, οργάνωσης της πάλης. Ιδιωτικοποιούν ότι απέμεινε και εσείς μιλιά δεν βγάλατε, λες και δεν συμβαίνει τίποτε.

Μια απόδειξη εκτός των άλλων είναι ότι για παράδειγμα η νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ στέλνει κείμενο που περιγράφει, που χαρακτηρίζει το νόμο ως απαγόρευση, που σωστά θέτει ορισμένα ζητήματα που θα είναι η αρχή του ξηλώματος του απεργιακού δικαιώματος, του χτυπήματος των συνδικάτων και την ίδια στιγμή πολεμήσατε με λύσσα τα συνδικάτα που πήραν απόφαση να μπουν μπροστά και να κηρύξουν απεργία. Τα στελέχη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με προκλητικό τρόπο και περίσσιο θράσος επιτεθήκατε στις δυνάμεις του ταξικού κινήματος. Προσπαθείτε να παρεμποδίσετε δυνάμεις που θέλουν να ξεφύγουν από το κεφαλοκλίδωμα που για χρόνια τους έχετε επιβάλει και να βρεθούν δίπλα στην εργατική τάξη και τα συμφέροντα της. Να πάψουν να υπηρετούν τη γραμμή του εργατοπατερισμού που οδηγεί τους εργαζόμενους στην απογοήτευση, το συμβιβασμό, την υποταγή.

Δηλώσεις όπως του ΕΚΘ που είναι προκλητικές και άθλιες:” Η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει καμιά ουσία και νόημα” δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των συνδικάτων. Πρόκειται για χαζή επιμονή από την πλευρά τους, σε ένα θέμα που δεν υπάρχει”.

Άλλες απόψεις πάλι του ΕΚΘ. “Δεν έχουμε συγκρουστεί ποτέ με καμιά σοβαρή και υγιή επιχείρηση. Βοηθάμε τους καλούς επιχειρηματίες, είμαστε μαζί τους, αντίθετα τα βάζουμε με τους κακούς”.

Έτσι χάρις στην προσπάθεια Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, συνδικάτων του ταξικού κινήματος, αλλά και ορισμένων που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, διαμορφώθηκε και άνοιξε μια συζήτηση στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς για να διαμορφωθεί αγωνιστικό μέτωπο. Μπήκατε φρένο. Βάλατε εμπόδια. Όπου μπήκε θέμα για να δοθεί απεργιακή απάντηση την καταψηφίσατε, από την Διοίκηση της ΓΣΕΕ, σε ομοσπονδίες και ορισμένα συνδικάτα. Και εδώ είχατε πλήρη συμφωνία η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, το ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος ήταν να περάσουν τα μέτρα. Σας τράβηξαν το αυτί τα αφεντικά σας.

Επίσης στο ΕΚΑ αρνηθήκατε να γίνει μυστική ψηφοφορία πάνω στην πρόταση. Ακόμη για παράδειγμα ο Γραμματέας του ΕΚΑ στη συνεδρίαση ψήφιζε κατά και την άλλη μέρα άρον – άρον στο συνδικάτο του ψήφιζε απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα που βέβαια εμείς την στηρίξαμε.

Δηλαδή ενώ υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα που χρειάζεται η εργατική τάξη να οργανώσει την πάλη της, να απαντήσει εσείς δεν θέλετε τέτοιο ρόλο να παίξετε. Αντίθετα ο ρόλος σας είναι υπονομευτικός σε ότι σηκώνεται από κάτω, ότι οργανώνεται από τα συνδικάτα, από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Βγάζετε σπυράκια όταν οργανώνονται κινητοποιήσεις που πάνε κόντρα στην γραμμή της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που πάνε κόντρα στην εκμετάλλευση.

Υπάρχει ένα στοιχείο που το τονίζουμε. Η διαπάλη μέσα στο εργατικό κίνημα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Όμως υπήρχε ένας στοιχειώδης σεβασμός, υπήρχε μια κουλτούρα για τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καμία σχέση δεν έχουν, ορισμένοι συνδικαλιστές αν μπορούμε να τους πούμε έτσι αυτοί που έχουν αναλάβει σήμερα σε ηγεσίες συνδικάτων. Με αυτό που γίνεται σήμερα με τους ανθρώπους της εργοδοσίας στα συνδικάτα, πχ. σωματείο τροφίμων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμφωνήσει κανένας. Για παράδειγμα σωματείο τροφίμων. Είναι αυτό σωματείο; Εδώ μιλάμε για την εργοδοσία. Όλα τα διευθυντικά στελέχη παίρνουν μέρος.

 

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ Περιφερειακός διευθυντής ΑΒ

ΜΙΧΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Περιφερειακός διευθυντής ΑΒ

ΞΕΝΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Περιφερειακός διευθυντής ΑΒ

ΚΟΤΡΕΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Διευθυντής καταστήματος Κηφισιάς

ΛΙΤΣΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ Περιφερειακός διευθυντής ΑΒ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Περιφερειακός Διευθυντής

ΛΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Διευθυντής καταστήματος Φιλοθέης

ΜΗΛΙΩΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Διευθύντρια καταστήματος Πατήσια 1

Κουτρας Θεοδωρος Διευθυντής καταστήματος Βαρης

Δημητρακοπουλος Γεωργιος Διευθυντής καταστήματος Περισσού

Φραττας Κων/νος Διευθυντής καταστήματος Πατήσια

Πετρακοπουλος Γεωργιος Διευθυντής καταστήματος Ίλιον

 

Σκλαβενιτης

 

Σμιγαδης Αναστασιοςproductmanager

 

Λερώνουν την έννοια του συνδικάτου, της συλλογικής πάλης. Γι’ αυτό και το ΜΕΤΑ – ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο Προεδρείο, ποτέ βέβαια δεν χωρίσατε. Το ειδύλλιο ολοκληρώθηκε. Συμπεριφερθήκατε σαν την απατημένη σύζυγο, μικροκαυγαδάκια για τις καρέκλες και πάλι πίσω στην ίδια στέγη. Θυμίζετε τον άσωτο υιό και αυτά που είπε ο πατέρας παιδί μου όλα τα δικά μου είναι δικά σου, γιατί εσύ πάντα είσαι μαζί μου. Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα δίνατε καθημερινά διαπιστευτήρια με τη στάση σας.

Τι σχέση μπορούν να έχουν όλα όσα κάνετε στα Εργατικά Κέντρα, στα συνδικάτα; Αυτό που κάνατε στην Πάτρα.

Δηλαδή τι περιμένατε; Να μην μιλήσει κανένας για τις νοθείες, για τα σωματεία που έγιναν μέσα σε γραφεία με τη σύμφωνη γνώμη δικαστικών αρχών ή δικηγόρων. Φτάσατε στο σημείο να απειλείται ανθρώπους που διαφοροποιήθηκαν. Κατάλαβαν ορισμένα πράγματα. Τους απειλήσατε με δελτία τύπου.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση τέτοιων ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – του ΜΕΤΑ – ΣΥΡΙΖΑ).

Στη Λαμία όπου υπήρχε κακοδιαχείριση πήρατε απόφαση να διαλύσετε το Εργατικό Κέντρο. Όταν είδατε ότι υπήρχαν σωματεία που πήραν απόφαση να δημιουργήσουν καινούργιο με διαδικασίες παράτυπες, παράνομες το ξαναφτιάξατε.

Στην Κοζάνη διπλοψηφίες, σωματεία στα χαρτιά, επιστολική ψήφος και άλλα. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Τα μαλλιά μας άσπρισαν ούτε η χούντα δεν τόλμησε. Προσλάβατε εταιρεία μπράβων στην Καβάλα την εταιρεία που χρησιμοποιεί η εργοδοσίατων λιπασμάτων.

Στη Βέροια ψήφισαν 5.000. Ψήφισαν τόσοι ; Φέρτε ένα σωματείο που να το δείχνει. Μακάρι να ήταν τόσοι.

Τι φοβάστε αφού έχετε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους με το μέρος σας ; Ένα είναι σίγουρο. Σας έχουν γυρίσει την πλάτη.

Νομίζετε ότι είναι διατεθειμένος ο εργάτης να σταθεί απέναντι στον εργάτη; Βγάλτε από το μυαλό σας ότι θα συνεχίσετε έτσι.

Για την εργατική τάξη η αλλαγή συσχετισμών είναι όρος – προϋπόθεση για το κίνημα της, για την ζωή της. Εσείς την κάνετε σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία – την κυβέρνηση και τους δικαστικούς. Έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο. Αυτή η γραμμή βγάζει σ’ ένα μονοπάτι. Την τύχη Καρακίτσου – Μακρή – Θεοδώρου θα έχετε.

Επόμενα χρόνος για αναμονή δεν υπάρχει. Ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και η κυβέρνηση μας θέλουν χωρίς ΣΣΕ. Μας θέλουν με τα ψίχουλα των 536 €. Δεν μπορούμε να υποταχθούμε στην σιγή νεκροταφείου για να περάσει το άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης πάνω από τα κορμιά μας.

Στο μέταλλο υπέγραψαν μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις, ΣΣΕ, μέσα από συλλογικές διαδικασίες χωρίς τη βοήθεια της ομοσπονδίας. Αρνήθηκε κάθε βοήθεια. Όμως έδωσε απλόχερα βοήθεια στους σιδηροβιομήχανους μπαίνοντας μπροστά για να πάρουν φτηνό ρεύμα και άλλα στο όνομα δήθεν των θέσεων εργασίας.

Όλη η αγωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι πώς θα προστατέψει τον καπιταλισμό και τους κεφαλαιοκράτες. Για αυτό οι όποιοι φραστικοί λεονταρισμοί της είναι γενικόλογοι και χρησιμεύουν απλά, για να κτίσουν ένα φαινομενικά καταγγελτικό λόγο που στην ουσία βάζει εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων. Αυτό προκύπτει και από το πολιτικό σκεπτικό που προηγείται της πρόσκλησης για διαπραγματεύσεις που έστειλε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Δεν λένε κουβέντα για την στάση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, που η κυβέρνηση υλοποιεί τις απαιτήσεις τους.

Άχνα δεν βγάζουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική της που τσακίζει τη ζωή των εργατών.

Θεωρούν «λανθασμένη» την πολιτική της κυβέρνησης και όχι ότι υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του αστικού συστήματος, τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, την αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων που χωρίς αυτές όπως λένε «δεν μπορεί να υπάρξουν οι εργαζόμενοι».

Κατηγορούν δήθεν τους δανειστές ότι δεν αντιλαμβάνονται τα μέτρα που παίρνουν και που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία.

Πάνω από όλα για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προέχει η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και όπως λένε «η απαλλαγή της από τον λαϊκισμό της διαχείρισης της οικονομίας και από τα συμφέροντα παρασιτικών επιχειρηματικών ομάδων». Ο υγιής ανταγωνισμός, το σταθερό επενδυτικό κλίμα, μια δίκαιη φορολογική πολιτική με βασική επιδίωξη να οδηγηθούμε σε μια ανάπτυξη, με δικαιοσύνη και σταθερότητα. Αν κανείς διαβάσει τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ αλλά και τις θέσεις των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ θα διαπιστώσει τη συμφωνία τους με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή σας η στάση έχει παρελθόν. Στις 18 Γενάρη του 2012 σας τσακώσαμε στον κοινωνικό διάλογο με τους εργοδότες και αποκαλύψαμε έγγραφο που περιλαμβάνε τροπολογία που προβλέπει: «Στο άρθρο 7 του Ν. 1876/1990 προστίθεται παράγραφος 4 με το εξής περιεχόμενο: “Για το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος του παρόντος μέχρι και τις 31-12- 20….. αναστέλλεται η ισχύς των κλαδικών και των εθνικών και τοπικών ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και των με αυτές εξομοιούμενων διαιτητικών αποφάσεων. Η παρούσα διάταξη διαλαμβάνει και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που είχαν συναφθεί καθώς και τις διαιτητικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί πριν τη δημοσίευση του παρόντος».

 

Συνάδελφοι,

  • Η μάχη για τις ΣΣΕ είναι πολύ σημαντική πρόκειται για πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση. Τα 536 Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες που έχουν υπογράψει ορισμένα με σοβαρές διαφωνίες τους με τις ταξικές δυνάμεις, καταλαβαίνουν όμως ότι πρέπει να δοθεί απάντηση στην ΕΕ- ΔΝΤ- Βιομήχανους. Καταθέσαμε την πρόταση αυτή στη Βουλή που όμως δεν προχωράει γιατί τα αστικά κόμματα συμφωνούν με την γραμμή της κυβέρνησης, της ΕΕ, των Βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών για την κατάργηση των ΣΣΕ, το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων.

Καλούμε Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία να βάλλουν και τώρα την υπογραφή τους στο κείμενο των 536 Συνδικαλιστικών οργανώσεων, να εντάξουν τις ΣΣΕ στο μέτωπο των κινητοποιήσεων τους.

  • Το πρόβλημα των πλειστηριασμών λαϊκών σπιτιών είναι μεγάλο. Είναι ανάγκη τώρα τα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια του μεγάλου κεφαλαίου.

  • Μπροστά μας έχουμε τις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΕΛΤΑ κλπ. Να πάρουμε μέτρα για να οργανωθεί αγώνας ενάντια στην παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο. Χρειάζεται συντονισμός γιατί το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων, αλλά συνολικά την εργατική τάξη.

Η κυβέρνηση διαφημίζει ότι με τα μνημόνια τελειώνουμε. Λέει ψέματα. Η όποια ανάπτυξη θα γίνει με τη ζωή των εργαζομένων σε άθλια κατάσταση, τα κέρδη των επιχειρηματιών να αυξάνονται και οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα. Όλα αυτά με την κυβέρνηση να εμπλέκει την χώρα μας όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Καταθέτουμε πρόταση για Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 15 Μάρτη όχι ως μια ντουφεκιά αλλά ως βήμα κλιμάκωσης για επόμενο πιο δυνατό βήμα. Καλούμε τις ομοσπονδίες να οργανώσουν, να αυξήσουν τις κινητοποιήσεις τους στους κλάδους. Δεν περιμένουμε καλές κουβέντες από την κυβέρνηση, από τον ΣΕΒ άλλωστε μας κατήγγειλε όταν πραγματοποιήσαμε μαζική διαμαρτυρία στα γραφεία του γράφοντας τα αιτήματα για 751 βασικό μισθό, επαναφορά των ΣΣΕ, υποχρεωτικότητα, αύξηση των μισθών των κλαδικών ΣΣΕ. Εσείς ούτε κουβέντα δε λέτε για αγώνα για τις ΣΣΕ.

Το πάθος για την ανταγωνιστικότητα είναι τέτοιο που ακόμη και την περίοδο της ανάπτυξης λέγατε τα αιτήματά μας μαξιμαλιστικά και να ζητάμε λελογισμένεςαυξήσεις. Τώρα θυμίζουμε τις δηλώσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ότι η επαναφορά των ΣΣΕ, των όρων τους θα προκαλέσει σοκ στην αγορά.

Στις 21 Φλεβάρη προχωράμε σε κινητοποίηση στο υπουργείο οικονομικών ενάντια στους πλειστηριασμούς που πλήττουν τα λαϊκά σπίτια και τις φτωχές οικογένειες.

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ. Δεν μας σταματούν ούτε οι συκοφαντίες, ούτε οι προβοκάτσιες , ούτε η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και η καταστολή.

Στις 20 Φλεβάρη δικάζονται ξανά 35 στελέχη του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση και του τότε Υπουργού της ΝΔ Βρούτση για τις άθλιες δηλώσεις του για την Κοινωνική Ασφάλιση. Καλούμε την εργατική τάξη, τα συνδικάτα στις 9 το πρωί να βρεθούμε όλοι στα δικαστήρια

 

 

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...