Ομιλία στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία για την Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Σωματεία και φορείς του Πειραιά πραγματοποιούμε την σημερινή συγκέντρωση, διαμαρτυρία, ενάντια στους απόγονους του ναζισμού, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα συνεχίζεται η δίκη των στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε στις 20 Απρίλη, δίκη που πρέπει να ολοκληρωθεί με την καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και των συνεργών τους, όσων συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αλλά και δεκάδων άλλων, στον μακρύ κατάλογο των εγκληματικών ενεργειών τους.

Την ευθύνη των φασιστικών πράξεων τους έχει η ίδια η ηγεσία της  Χρυσής Αυγής, είναι εγκληματική οργάνωση,  καθοδηγεί τα μέλη της για να εγκληματούν σε βάρος μεταναστών, εργατών, συνδικαλιστών, αντιφασιστών, κομμουνιστών.

Το ναζιστικό της  πρόσωπο το έδειξε και την μέρα έναρξης της δίκης, όταν επιτέθηκε και ξυλοκόπησε νέα παιδιά, μάρτυρες κατηγορίας και φίλους του Παύλου Φύσσα.

Ο φασισμός, ο ναζισμός, πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από το δικαστήριο, αλλά και από το εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα απομονώνει την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και θα δυναμώνει τη δράση του ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που αποτελεί την ρίζα που θρέφει το ναζισμό.

Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική – οικονομική κρίση της χώρας μας είναι το θερμοκήπιο για το «αυγό του φιδιού», βρίσκουν έδαφος για να αναπτυχθούν οι μέθοδοι των φασιστών.

Γι’ αυτό και ως γνήσια μαντρόσκυλα δε διστάζουν να χιμήξουν σε όποιον τους υποδεικνύει ως εχθρό το κεφάλαιο.

Θέλουν τον εργάτη, στρατιωτάκι, ακούνητο και αμίλητο, που να λέει ευχαριστώ για ένα ξεροκόμματο, να κάνει τεμενάδες και να προσκυνά τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο και θα κοιτά με μισό μάτι και ως εχθρό τον συνάδελφο του.

Στο στόχαστρό τους είναι όποιος αγωνίζεται, όποιος εργαζόμενος ή νεολαίος σηκώσει κεφάλι, μισούν τους αγώνες για καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα.  Μισούν τους αγώνες γιατί εξυπηρετούν συνειδητά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τεράστια είναι η ευθύνη από πλευράς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στην προσπάθεια της  για αποκάθαρση της εικόνας των νεοναζιστών της Χ.Α,  ώστε να παίξουν το δικό τους ρόλο στις διεργασίες που συντελούνται στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να έχει σχέση με φασίστες, δολοφόνους των εργατών.

Οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος έχουμε καθήκον να πρωτοστατήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές, με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, να απομονωθούν από παντού τα φασιστοειδή ανδρείκελα της Χ.Α. να τους γίνει καθημερινός εφιάλτης ο πολύμορφος αγώνας, για κάθε πρόβλημα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική.

Η εργατική – λαϊκή οικογένεια να δείξει τον δρόμο του αγώνα, να κάνει τους νέους εργάτες, την νεολαία, να περπατήσουν το μονοπάτι της διεκδίκησης, της αφοβίας, της ανυπόταχτης στάσης ζωής, να μην εγκλωβιστούν στο δηλητήριο της Χρυσής Αυγής.

Το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης, των εργαζομένων είναι να απαλλαγή όσο πιο γρήγορα γίνεται από τους εκμεταλλευτές τους, από αυτούς που μας ξεζουμίζουν καθημερινά και αυγαταίνουν τα κέρδη τους από  το αίμα και τον ιδρώτα μας.

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...