Ομιλία στην Απεργιακή συγκέντρωση

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Ποτισμένη με κόπους και ιδρώτα από τις προηγούμενες γενιές αλλά και την σημερινή η ανάγκη της εργατικής οικογένειας και της φτωχολογιάς να βάλει το κεφάλι της κάτω από ένα κεραμίδι. Αγωνίες και στερήσεις μιας ολόκληρης ζωής για αυτό το σκοπό βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των τραπεζιτών και βιομηχανων.

Μέσα από το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει να παραδώσει την λαϊκή κατοικία στους τραπεζίτες και φαντς, θέλουν να ξηλώσουν και τα όποια τελευταία εμπόδια υπάρχουν. Ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν τα σπίτια και περιουσίες των οικογενειών μας μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Βγάζουν στο σφυρί για χρέη προς το δημόσιο και τράπεζες, πετάνε στο δρόμο οικογένειες για να εξασφαλίσουν και να ικανοποιήσουν την ανταγωνιστικότητα και την δίψα για κέρδη που θέλει το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση με ωμό εκβιασμό προς τον λαό που στενάζει με την φοροληστεία που του γίνεται με έμμεσους και άμεσους φόρους του λέει πλήρωσε ή χάνεις το σπίτι σου .

Πάνω από 100 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και η ανοδική τους πορεία, δείχνει την αδυναμία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που στα χρόνια της κρίσης έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία, την μείωση των μισθών, την υποαπασχόληση. Αυτή η πολιτική, είναι αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, που την υλοποιούν για να πετύχουν την δίκαιη ανάπτυξη που διατυμπανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Νέες ευκαιρίες και κέρδη υπόσχεται η κυβέρνηση και ο ΤΣΙΠΡΑΣ στο μεγάλο κεφάλαιο όπου σταθεί και βρεθεί είτε στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό. Περηφανεύεται για την φοροαρπαγή που έχει επιβάλει και τα ματωμένα πλεονάσματα, διαφημίζει τις φοροαπαλλαγές και τα φτηνά εργατικά χέρια που έχει εξασφαλίσει για τα μονοπώλια. Με ξεδιάντροπο τρόπο καλεί όλους αυτούς να κάνουν πλιάτσικο να αρπάξουν ότι μπορούν από τον πλούτο που υπάρχει.

Όμως τα κοράκια δεν χορταίνουν για αυτό και η κυβέρνηση προχωρά στην κατάσχεση λαϊκών κατοικιών, που συνοδεύεται με νέα μέτρα καταστολής και την άθλια τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στην αρπαγή τους. Η προπαγάνδα περί μπαταξήδων και μεγαλοοφειλετών που γίνεται από την κυβέρνηση είναι για να σηκώσει κουρνιαχτό γιατί στην πραγματικότητα περίπου 7000 μεγαλοοφειλέτες χρωστάνε πάνω από το 80% των ληξιπρόθεσμων ενώ το υπόλοιπο, αφορά μικροποσά που οφείλουν 1,2 εκ. νοικοκυριά. Στους πρώτους όχι μόνο δεν βάζουν χέρι στην ιδιοκτησία τους αλλά τους σβήνουν και τα χρέη κάθε τρις και λίγο με διάφορες νομοθετικές παρεμβάσεις. Ενώ σε όλους τους υπόλοιπους απαιτούν να κόψουν το σβέρκο τους, να πληρώσουν εδώ και τώρα.

 Από την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση θέλουμε να φτάσει το μήνυμα της αντίστασης μέσα σε όλα τα εργοστάσια, επιχειρήσεις, γειτονιές, ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση – τραπεζίτες και κοράκια να μας πάρουν τα σπίτια.

Τα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη τους μέσα στους χώρους δουλειάς και για αυτό το ζήτημα. Να προτρέψουν τους εργαζόμενους όχι μόνο να μπουν στον αγώνα αλλά και να κάνουν γνωστό το πρόβλημα ώστε μαζί με όλους τους υπολοίπους να βάλουν εμπόδια στις κατασχέσεις των σπιτιών τους. Να πάρουν αποφάσεις για κινητοποίησεις με στάσεις εργασίας ακόμα και απεργία αν προσπαθήσουν να πάρουν σπίτι συναδέλφου.

Μαζί με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές να συντονίσουν την πάλη και δράση τους με συνεχής πρωτοβουλίες στα ειρηνοδικεία, στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια να μπει εκεί το ζήτημα και να πάρουν αποφάσεις στήριξης προστασίας της λαϊκής κατοικίας από όλους τους επίδοξους ληστές. Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του.

Να γίνει υπόθεση όλης της εργατιάς, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, να εκφραστεί στην πράξη στην ίδια την ζωή, η δύναμη της αλληλεγγύης ώστε να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι οτι θα κάτσουμε να τους κοιτάμε με σταυρωμένα τα χέρια να πετάνε τα παιδιά μας, τους γεροντους μας, εμάς τους ίδιους στο δρόμο.

Δηλώνουμε ότι θα το πληρώσουν πολύ ακριβά, το ταξικό κίνημα έχει αποδείξει ότι ούτε φοβάται ούτε πιάνουν οι απειλές και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και των αφεντικών τους.

Απαιτούμε: Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας.

 

 

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...