Καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών

Δημοσιεύτηκε στις

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΠΑΜΕΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΜΑΣ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

            Οι επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων και των εθνικιστικών ομάδων κατά των μεταναστών τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

            Η βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας εξειδικεύεται στους πρόσφυγες και μετανάστες με τη μορφή των πογκρόμ και του ξυλοδαρμού.

Ο σημερινός ξυλοδαρμός Αφρικανών μικροπωλητών από αστυνομικούς μπροστά και μέσα στο οικονομικό Πανεπιστήμιο (Πατησίων), είναι επιχείρηση σκόπιμη και καλά σχεδιασμένη.

Από τη μια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Ε.Ε. Ν.Δ. ΛΑΟΣ θέλουν τους μετανάστες σαν φτηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό,   από την άλλη αρνούνται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους να ζουν και να κυκλοφορούν χωρίς το φόβο της παρανομίας και τους χρησιμοποιούν για την προώθηση αντεργατικών μέτρων, νόμων περί τρομοκρατίας, κατάργηση του ασύλου κ.λ.π.

            Είναι οι ίδιες δυνάμεις που υποκλίνονται στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συμφωνούν με τις επιθέσεις στην Αφρική και όπου αλλού,   χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τα δικαιώματα και την ελευθερία των λαών ενώ ταυτόχρονα τους δολοφονούν με  πράσινες,  έξυπνες, κάθε λογής βόμβες, τους εξαναγκάζουν να  εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να γλυτώσουν από τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.

            Το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την αντιμεταναστευτική και τρομοκρατική πολιτική της. Είναι συνένοχη και συνυπεύθυνη για τα δεινά των προσφύγων, των μεταναστών, των λαών που καθημερινά βιάζονται από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

            Καταγγέλλουν  τα κόμματα και τις ομάδες που προσπαθούν να επικεντρώσουν στο πρόσωπο των μεταναστών και προσφύγων τα προβλήματα της παραοικονομίας, της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και της εγκληματικότητας.

            Το ΠΑΜΕ , τα ταξικά συνδικάτα, το ΜΑΣ, συνεχίζουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα της Εργατικής Τάξης, να ζει, να εργάζεται, να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της ανεξάρτητα από το χρώμα, τη χώρα, τη θρησκεία που μπορεί να έχει. Συνεχίζουν να υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο .

            Η θέση των προσφύγων και των μεταναστών είναι μαζί με το ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα. Η ενιαία πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών κόντρα στον αντεργατική αντιμεταναστευτική επιθετική πολιτική, είναι για όλους μας μονόδρομος

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΑΜΕ– ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...