Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων καταδικάζει την ωμή δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στον παλαιστινιακό λαό

Δημοσιεύτηκε στις

To Δ.Σ της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων καταδικάζει την ωμή δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στον παλαιστινιακό λαό με το πρόσχημα της δήθεν «υπεράσπισης των συνόρων» όπως το δικαιολογούν. Για άλλη μια φορά οι ισραηλινές ρουκέτες, με τις «ευλογίες» και την ανοιχτή στήριξη των αμερικάνων, δολοφονούν εκατοντάδες παιδιά, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει γι΄αυτούς καμία αξία μπροστά στις επιδιώξεις των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών.

Η Μέση Ανατολή πάντα ήταν χώρος αντιπαράθεσης των μονοπωλίων με μόνα θύματα τους λαούς της περιοχής. Η λογική των ίσων αποστάσεων και της εξίσωσης του «θύτη» με το «θύμα» που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των κρατών ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των λαών. Εξάλλου, η ίδια λογική έχει ακολουθηθεί και στην περίπτωση της επέμβασης των ΗΠΑ, Ε.Ε. και στην Ουκρανία.

Το σύνθημα που ακούγεται στις διαδηλώσεις «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» αποτυπώνει ακριβώς αυτό που απαιτείται για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, για άλλη μια φορά, αυτό επιβεβαιώνει.

Ειδικά τούτη τη στιγμή που προετοιμάζεται και η χερσαία επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων πρέπει κάθε εργάτης, σε κάθε χώρο δουλειάς , να υπάρχει κλίμα ξεσηκωμού γιατί ότι δεν καταφέρνουν οι ιμπεριαλιστές με την «ειρήνη» τους ,το καταφέρνουν με τον πόλεμό τους. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί η εργατική τάξη από αυτή την κατάσταση είναι να ξεσηκωθεί και να πάρει την τύχη στα χέρια της ώστε μια και καλή να αποτινάξει από πάνω της τα δεσμά που της επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός και τα μονοπώλια και να οικοδομήσει μια κοινωνία όπου «τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν στην παραλία της κάθε Γάζας χωρίς το φόβο των ρουκετών» !

Η Διοίκηση

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...