Επιστολή Γραμματείας Μεταναστών προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Δημοσιεύτηκε στις

Αθήνα 31.1.11

 

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κ. Χρήστο Παπουτσή

 

 

 

Η Γραμματεία Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες, φασιστικού τύπου, επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων που συμβαίνουν καθημερινά.

Οι επιθέσεις που έγιναν την Παρασκευή εναντίον Μπαγκλαντέζων εργατών που μάλιστα είναι μέλη ταξικού συνδικάτου και το Σάββατο σε μετανάστες που έτυχε να βρίσκονται στους σταθμούς του μετρό ομόνοιας και συντάγματος, φέρνουν στην επικαιρότητα το πόσο επικίνδυνη για όλους μας είναι η δράση ακροδεξιών και εγκληματικών στοιχείων.

Η καθαρά ρατσιστική και αντιμεταναστευτική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων που τη στηρίζουν, είναι ολοφάνερο ότι ευνοεί την ανάπτυξη τέτοιου είδους επιθέσεων. Επιθέσεις που θυμίζουν την περίοδο δράσης της ΚΟΥ-ΚΛΟΥΞ-ΚΛΑΝ στην Αμερική, τους εμπρησμούς και τις δολοφονίες μεταναστών στη Γερμανία κ.α. επιθέσεις που απλώνουν την τρομοκρατία και την ανασφάλεια όχι μόνο στους μετανάστες, αλλά και σε όλο το λαό.

Τα καθημερινά περιστατικά των βίαιων επιθέσεων απέναντι σε ανυπεράσπιστους μετανάστες και πρόσφυγες τα γνωρίζετε εδώ και καιρό και κάνετε αυτό που λέει ο λαός, τα στραβά μάτια.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και γνώση έχει για την πολιτική που εξυπηρετούν τέτοιου είδους επιθέσεις και αποφασισμένο είναι να παίρνει μέτρα που θα ανατρέψουν τις επιδιώξεις και των ρατσιστικών ομάδων, αλλά και όσων επωφελούνται από αυτές.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο μόνος διαχωρισμός που υπάρχει για μας είναι ο ταξικός. Οι μετανάστες ανήκουν στην τάξη μας, βρίσκονται εδώ με ευθύνη των δικών σας πολιτικών, των πολιτικών της Ε.Ε. και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών .

Υπερασπιζόμαστε την τάξη μας .

 

Απαιτούμε:

 

  • Την αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης η περιφρούρηση και προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών.

  • Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν.

  • Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.

  • Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν κι εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

 

Η Γραμματεία Μεταναστών

Περισσότερα

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 2023 η Παγκόσμια ημέρα Μεταναστών σημαδεύεται από την ανηλεή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού...

Για τους 92 πρόσφυγες στον Έβρο

Οι ιμπεριαλιστές απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, τσαλαπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι εικόνες με τους 92...

Για τα πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων – Έγινε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΚΡΩΝ. ΥΠΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...