Παράσταση Διαμαρτυρίας για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εγκύων γυναικών

0

Ο κατάλογος των απολυμένων γυναικών μεγαλώνει μέρα την ημέρα. Μέσα σ΄ αυτόν συμπεριλαμβάνονται εργαζόμενες γυναίκες που εν έτη 2010 «τολμούν να θέλουν να γίνουν μητέρες», διεκδικούν το δικαίωμα να εργάζονται και να μπορούν να κυοφορήσουν, να δημιουργήσουν οικογένεια.

Η εργοδοσία στυγνή και αμείλικτη δεν έχει ευαισθησίες, απολύει εγκύους στην Αθήνα, στη Σάμο και όπου άλλού θέλει να αυξήσει τα κέρδη της. H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατ’ εντολή των καπιταλιστώv και με τη συμφωνία των κομμάτων της πλουτοκρατίας Ν.Δ., ΛΑΟΣ συνειδητά βάζει πλάτες στις επιλογές των εργοδοτών και τσακίζει κάθε δικαίωμα της εργαζόμενης γυναίκας και των νέων ζευγαριών στη δουλειά, στο σπίτι, στη μητρότητα.

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα δεν επέλεξαν ποτέ το ρόλο του θεατή. Με την άμεση παρέμβασή τους έκαναν πράξη την επαναπρόσληψη απολυμένων εργατών, γυναικών, μητέρων, εγκύων.

Με αφορμή τις δυο τελευταίες απολύσεις από την πολυεθνική «ΛΙΝΤΛ» και το ξενοδοχείο «Kokkari beach» στη Σάμο οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 20/9/2010 στις 13.30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας, στην υπουργό Λούκα Κατσέλη για να απαιτήσουμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εγκύων γυναικών, το σταμάτημα των απολύσεων και τη λήψη μέτρων προστασίας της εγκύου, της μικρομάνας και γενικότερα των γυναικών.

Η Γραμματεία Γυναικών

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.