Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!

Δημοσιεύτηκε στις

Την στιγμή που παράγεται ασύλληπτος πλούτος και η επιστήμη κάνει άλματα και μπορεί να λύσει τεράστια προβλήματα της κοινωνίας οι εργαζόμενοι ζούμε την κλιμάκωση του αυταρχισμού, της καταστολής, της αντιδραστικοποίησης.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις δείχνει ότι η αντίδραση και ο σκοταδισμός είναι η φυσική εξέλιξη ενός συστήματος που στηρίζεται στην αδικία και την εκμετάλλευση. Ενός συστήματος που στην προσπάθεια του να διαφυλάξει την κερδοφορία των λίγων θα θρέφει και θα καλλιεργεί ότι πιο αντιδραστικό και οπισθοδρομικό, τραβώντας την κοινωνία προς τα πίσω.

Για αυτές τις εξελίξεις είναι τεράστιες οι ευθύνες και δυνάμεων που τώρα παρουσιάζοντας ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών και της προόδου, αλλά χρόνια τώρα χάιδευαν τα αυτιά σε ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις, τσάκιζαν τα δικαιώματα των εργαζομένων γυναικών και έστρωναν το έδαφος για τις σημερινές εξελίξεις.

Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση κατακτήθηκε ως συνέχεια μεγάλων εργατικών και κοινωνικών αγώνων για την ισοτιμία και τα δικαιώματα των γυναικών.

Δεν θα γυρίσουμε στον Μεσαίωνα!

Υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να τραβήξει η κοινωνία προς τα μπρος και να στείλει αυτούς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Περισσότερα

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Στο Σύνταγμα έφτασε με μαχητική πορεία η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια. Ή τα κέρδη...
00:04:07

Παρέμβαση Γ.Στεφανάκη στο Mega για την σημερινή απεργία

Παρέμβαση του Γ.Στεφανάκη στο Mega, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και μέλος της Γραμματείας...
00:08:34

Παρέμβαση Αλ.Περράκη στην ΕΡΤ για την σημερινή απεργία

Παρέμβαση στην ΕΡΤ του Αλέκου Περράκη, μέλος της ΕΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και...