Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας των Ομοσπονδιών Φαρμάκου, Οικοδόμων, Τύπου – Χάρτου και Συνταξιούχων ΙΚΑ για τα αποθεματικά των ταμείων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 17 Μάρτη, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενάντια στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «για την ανθρωπιστική κρίση», που προβλέπει πως «τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα ΝΠΔΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους με συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου (repos).

 Η τροπολογία είναι συνέχεια στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων με το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, με τα άτοκα δάνεια, με το “κούρεμα” του PSI το 2012 των ασφαλιστικών ταμείων. Με αυτό τον τρόπο, οι εισφορές εκατομμυρίων ασφαλισμένων καλούνται να αποπληρώσουν τα χρέη που δε δημιούργησαν.

 Απαιτούν η κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να επιστρέψει στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα οφείλουν κράτος και μεγαλοεργοδότες. Καλούν τους εργαζόμενους – συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση .

Περισσότερα

Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού. Την Κυριακή 24 Αυγούστου ο λαός πρέπει να γεμίσει το Σύνταγμα

ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ...

Οι Προσυγκεντρώσεις για την Συγκέντρωση Αλληλεγγύης 24 Αυγούστου στο Σύνταγμα

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και μαζικών φορέων για την συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος...

Το ΠΑΜΕ στο πλευρό των απεργών δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη στους απεργούς δημόσιους υπαλλήλους...