Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας των Ομοσπονδιών Φαρμάκου, Οικοδόμων, Τύπου – Χάρτου και Συνταξιούχων ΙΚΑ για τα αποθεματικά των ταμείων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 17 Μάρτη, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Φάρμακο, των Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενάντια στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «για την ανθρωπιστική κρίση», που προβλέπει πως «τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα ΝΠΔΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους με συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου (repos).

 Η τροπολογία είναι συνέχεια στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων με το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, με τα άτοκα δάνεια, με το “κούρεμα” του PSI το 2012 των ασφαλιστικών ταμείων. Με αυτό τον τρόπο, οι εισφορές εκατομμυρίων ασφαλισμένων καλούνται να αποπληρώσουν τα χρέη που δε δημιούργησαν.

 Απαιτούν η κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να επιστρέψει στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα οφείλουν κράτος και μεγαλοεργοδότες. Καλούν τους εργαζόμενους – συνταξιούχους σε αγωνιστική επαγρύπνηση .

Περισσότερα

Κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 8 Μάη στις 10πμ στην INTRUM και την Πέμπτη 9 Μάη 12μ στη doValue.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η εβδομάδα των παθών δεν έχει τέλος για τα λαϊκά νοικοκυριά. Συνεχίζονται αμείωτοι...

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...