Καταγγελία των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για τον τραυματισμό δύο ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά από καταγγελίες ενημερωθήκαμε για τον τραυματισμό δύο μελών του πληρώματος στο μηχανοστάσιο του Ε/Γ-Ο/Γ «CHAMPIONJET της ναυτιλιακής εταιρείας «SEAJETSN.E.».

          Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο με δρομολόγιο Πειραιά –  Μύκονο – Νάξο – Θήρα,  μία ώρα μετά τον απόπλου σημειώθηκε έκρηξη στο αριστερό μηχανοστάσιο με αποτέλεσμα να επιστρέψει το πλοίο στο Πειραιά και να διακομιστούν στον Μετροπόλιταν τα 2 μέλη του μηχανοστασίου, ο ένας με σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και με ελαφρότερα εγκαύματα ο δεύτερος.

Μετά από παρέμβαση μας στη ναυτολογία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,  διαπιστώθηκε ότι τα ονόματα των 2 μελών του  μηχανοστασίου δεν ήταν καταγεγραμμένα στη λίστα πληρώματος (crew list) του πλοίου.

          Και αυτό το γεγονός σε βάρος των ναυτεργατών με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή έρχεται να προστεθεί στο βωμό της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν διστάζει να υπονομεύει ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής,  με μειωμένες οργανικές συνθέσεις εντατικοποίηση της δουλειάς και σε περιόδους  επισκευών και επιθεωρήσεων, με ανασφάλιστη εργασία, με πετσοκομμένους μισθούς, μη εφαρμόζοντας ούτε ακόμα και τα ελάχιστα που προβλέπουν οι ΣΣΕ.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ με την διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος, την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αποζημίωση των τραυματισμένων ναυτεργατών και την έγγραφη ενημέρωση μας.  

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

 

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Για τους απεργούς πείνας και τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Για πάνω από μια δεκαετία, στα κτίρια των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας ζουν 400...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Να ανακληθούν οι απολύσεις και να μην γίνουν άλλες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το Συνδικάτο Τύπου και  Χάρτου καταγγέλλει τις απολύσεις που έγιναν στην εταιρεία Veridos...

Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ: Ανακοίνωση για το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στον ΔΕΔΔΗΕ

ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ ! ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ...