Καταγγελία των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για τον τραυματισμό δύο ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά από καταγγελίες ενημερωθήκαμε για τον τραυματισμό δύο μελών του πληρώματος στο μηχανοστάσιο του Ε/Γ-Ο/Γ «CHAMPIONJET της ναυτιλιακής εταιρείας «SEAJETSN.E.».

          Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο με δρομολόγιο Πειραιά –  Μύκονο – Νάξο – Θήρα,  μία ώρα μετά τον απόπλου σημειώθηκε έκρηξη στο αριστερό μηχανοστάσιο με αποτέλεσμα να επιστρέψει το πλοίο στο Πειραιά και να διακομιστούν στον Μετροπόλιταν τα 2 μέλη του μηχανοστασίου, ο ένας με σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και με ελαφρότερα εγκαύματα ο δεύτερος.

Μετά από παρέμβαση μας στη ναυτολογία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,  διαπιστώθηκε ότι τα ονόματα των 2 μελών του  μηχανοστασίου δεν ήταν καταγεγραμμένα στη λίστα πληρώματος (crew list) του πλοίου.

          Και αυτό το γεγονός σε βάρος των ναυτεργατών με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή έρχεται να προστεθεί στο βωμό της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν διστάζει να υπονομεύει ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής,  με μειωμένες οργανικές συνθέσεις εντατικοποίηση της δουλειάς και σε περιόδους  επισκευών και επιθεωρήσεων, με ανασφάλιστη εργασία, με πετσοκομμένους μισθούς, μη εφαρμόζοντας ούτε ακόμα και τα ελάχιστα που προβλέπουν οι ΣΣΕ.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ με την διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος, την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αποζημίωση των τραυματισμένων ναυτεργατών και την έγγραφη ενημέρωση μας.  

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

 

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...