Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου : Σύνδεση παροχών ρεύματος στους πρόσφυγες στο νεράκι και αυτό τον χειμώνα κανείς χωρίς ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, έγινε κατορθωτό σήμερα 22 Δεκέμβρη, να γίνουν συνδέσεις παροχών στα κοντέινερ στον καταυλισμό στο Νεράκι και έτσι θα μπορέσουν να ζεσταθούν σήμερα οι πρόσφυγες και τα μικρά παιδιά που διαμένουν στον χώρο.

Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί πλήρως μιας και χρειάζονται ρελιέ και ασφάλειες για να είναι ασφαλής η ρευματοδότηση. Καλούμε όποιον επιθυμεί να συνδράμει με την αγορά κάποιων ηλεκτρικών ειδών που θα του υποδείξουμε ή με την προσφορά κάποιου θερμαντικού σώματος για να έχουν θέρμανση. Και αυτό τον χειμώνα κανένας χωρίς ρεύμα κανείς τα απαραίτητα.

Έχουμε την υποχρέωση να καταγγείλουμε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση για την παντελή απουσία της από τα οξυμένα προβλήματα των προσφύγων. Καταγγέλλουμε επίσης τον υφυπουργό κ. Μπαλάφα ο οποίος πριν μία εβδομάδα σε παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων, μας παρουσίασε μία ιδανική εικόνα για το τι συμβαίνει στα κέντρα προσφύγων. Μάλλον ο κ. Μπαλάφας δεν έχει πάει να δει ζωές τσουβαλιασμένες σε άθλιες συνθήκες. Η μη αναγνώριση του καταυλισμού στο Νεράκι από την κυβέρνηση δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες που έχει.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συγκέντρωση στην Καλλιθέα ενάντια στην αποφυλάκιση του ναζιστή εγκληματία Ν. Μιχαλολιάκου ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Την αναίρεση της απόφασης για αποφυλάκιση του ναζιστή εγκληματία, Ν. Μιχαλολιάκου, απαίτησαν το απόγευμα...

Στήριξη στον αγώνα των γονιών των θυμάτων για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι, απεργού πείνας και δίψας που έχασε τον γιο του...

Για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που αποφυλακίζει τον Μιχαλολιάκο

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με την οποία αποφυλακίζεται «για λόγους...