Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου : Σύνδεση παροχών ρεύματος στους πρόσφυγες στο νεράκι και αυτό τον χειμώνα κανείς χωρίς ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, έγινε κατορθωτό σήμερα 22 Δεκέμβρη, να γίνουν συνδέσεις παροχών στα κοντέινερ στον καταυλισμό στο Νεράκι και έτσι θα μπορέσουν να ζεσταθούν σήμερα οι πρόσφυγες και τα μικρά παιδιά που διαμένουν στον χώρο.

Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί πλήρως μιας και χρειάζονται ρελιέ και ασφάλειες για να είναι ασφαλής η ρευματοδότηση. Καλούμε όποιον επιθυμεί να συνδράμει με την αγορά κάποιων ηλεκτρικών ειδών που θα του υποδείξουμε ή με την προσφορά κάποιου θερμαντικού σώματος για να έχουν θέρμανση. Και αυτό τον χειμώνα κανένας χωρίς ρεύμα κανείς τα απαραίτητα.

Έχουμε την υποχρέωση να καταγγείλουμε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση για την παντελή απουσία της από τα οξυμένα προβλήματα των προσφύγων. Καταγγέλλουμε επίσης τον υφυπουργό κ. Μπαλάφα ο οποίος πριν μία εβδομάδα σε παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων, μας παρουσίασε μία ιδανική εικόνα για το τι συμβαίνει στα κέντρα προσφύγων. Μάλλον ο κ. Μπαλάφας δεν έχει πάει να δει ζωές τσουβαλιασμένες σε άθλιες συνθήκες. Η μη αναγνώριση του καταυλισμού στο Νεράκι από την κυβέρνηση δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες που έχει.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...