Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών προς την Διοίκηση της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε

Δημοσιεύτηκε στις

Σας καλούµε να αποσύρετε την απαράδεκτη παράγραφο στο «Κώδικα Δεοντολογίας» που βρίσκεται στην σελίδα 30 και αναφέρεται ως «πολιτικές δωρεές και δραστηριότητες» .

Η απόφαση κάθε εργαζόµενου να διεκδικήσει δηµόσιο αξίωµα είναι αναφαίρετο δικαίωµα καθώς και η συνδικαλιστική δράση και η συµµετοχή του στα συνδικάτα και δεν χρειάζεται την έγκριση της COCA-COLA.

Ο συγκεκριµένος κώδικας είναι ακόµη ένα εργαλείο χειραγώγησης και εκφοβισµού για να εµποδίσετε την οργανωµένη πάλη των εργαζόµενων ώστε να βάλουν φρένο στην αντεργατική επίθεση που έχετε εξαπολύσει, για να αφαιρέσετε δικαιώµατα τους και να κάνετε πιο φθηνή την αξία της εργατική δύναµης.

Καλούµε όλα τα σωµατεία του µονοπωλιακού οµίλου COCA-COLA 3Ε να καταδικάσουν την προσπάθεια τροµοκράτησης των εργαζόµενων.

Ο κάθε εργαζόµενος να καταδικάσει στην συνείδηση του αυτή την πράξη της εργοδοσίας.

Να ενηµερώσει άµεσα το σωµατείο του και την οµοσπονδία αν δεχτεί απειλές ή υπαινιγµούς.

Προειδοποιούµε ότι δεν θα ανεχτούµε καµία παρέµβαση για κανέναν εργαζόµενο. Τα σωµατεία να είναι σε ετοιµότητα για παν ενδεχόµενο.

Η απάντηση πρέπει να είναι άµεση και δυναµική.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου- Σωματεία – Φορείς Ικαρίας: 11 Μάη 5η Πανικάρια πορεία Ειρήνης

Κυριακή 11 Μάη, 10 π.μ. από τον Αρμενιστή στον Αυλάκι Το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους στο Allou! FunPark

Η Διοίκηση του σωματείου καθαριστριών Πειραιά καταγγέλλει τις απολύσεις 7 εργαζομένων στην επιχείρηση του...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να ακυρωθεί τώρα η διημερίδα. Να μην επιτρέψουμε να μπλέξουν τους μαθητές στα βρώμικα σχέδιά τους

Οργή μας προκάλεσε έγγραφο του ΔΙΔΕ Πειραιά με τίτλο ‘’Διήμερη εκδήλωση αλληλεπίδρασης ελληνικών και...