Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ – ΣΕρΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/1/2018 συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΑΕΠΙ με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στην συνάντηση αναδείχτηκαν τα κρίσιμα προβλήματα και η δεινή κατάσταση των εργαζομένων εξαιτίας από την μια μεριά της πολιτικής της εργοδοσίας η οποία την έχει οδηγήσει ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, με καταστροφικές συνέπειες για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την άλλη εξίσου σοβαρές είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης. Μετά την ψήφιση του νόμου 4481/17 και την διαμορφωμένη οικονομική κατάσταση της εταιρείας έχουν πάψει να καταβάλλονται οι μισθοί του προσωπικού. Η κυβέρνηση παρά τις παρεμβάσεις, τις επιστολές και τα διαβήματα του Σωματείου, προς την ΥΠΠΟΑ και τον Πρωθυπουργό δεν έχει ακόμη δώσει λύση η οποία θα εξασφαλίζει την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ο διορισμός του πολυδιαφημισμένου επιτρόπου δεν έχει φέρει ακόμη αποτέλεσμα, ενώ η διαρχία που ουσιαστικά επέβαλε (ΔΣ ΑΕΠΙ – Επίτροπος) έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων (πληρωμή μισθών κλπ.)

Περισσότερα

Για την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που αποφυλακίζει τον Μιχαλολιάκο

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με την οποία αποφυλακίζεται «για λόγους...

Από το Παρίσι ως την Αθήνα Όλοι στα συνδικάτα – Όλοι στους δρόμους – Όλοι στην απεργία!

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργάτες και εργάτριες της Γαλλίας, τα συνδικάτα τους,...

Για τη θεατρική παράσταση στη Γλυφάδα

Ικανοποιημένοι από το έργο του Μπρεχτ «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων», τη σκηνοθετική επιμέλεια...