Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ – ΣΕρΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/1/2018 συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΑΕΠΙ με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στην συνάντηση αναδείχτηκαν τα κρίσιμα προβλήματα και η δεινή κατάσταση των εργαζομένων εξαιτίας από την μια μεριά της πολιτικής της εργοδοσίας η οποία την έχει οδηγήσει ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, με καταστροφικές συνέπειες για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την άλλη εξίσου σοβαρές είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης. Μετά την ψήφιση του νόμου 4481/17 και την διαμορφωμένη οικονομική κατάσταση της εταιρείας έχουν πάψει να καταβάλλονται οι μισθοί του προσωπικού. Η κυβέρνηση παρά τις παρεμβάσεις, τις επιστολές και τα διαβήματα του Σωματείου, προς την ΥΠΠΟΑ και τον Πρωθυπουργό δεν έχει ακόμη δώσει λύση η οποία θα εξασφαλίζει την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ο διορισμός του πολυδιαφημισμένου επιτρόπου δεν έχει φέρει ακόμη αποτέλεσμα, ενώ η διαρχία που ουσιαστικά επέβαλε (ΔΣ ΑΕΠΙ – Επίτροπος) έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων (πληρωμή μισθών κλπ.)

Περισσότερα

Κινητοποίηση στην πρεσβεία των ΗΠΑ: Διέξοδο στον πόλεμο θα δώσει ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μήνυμα καταδίκης της επέμβασης ΗΠΑ - Ισραήλ στο Ιράν έστειλαν εργαζόμενοι και νέοι με...

Εθελοντική Αιμοδοσία ΠΑΜΕ την Κυριακή 15 Μάρτη

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2026, Εθελοντική Αιμοδοσία ΠΑΜΕ στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, (Αγ Φιλοθέης 5β...

Η Παιδική Εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριόχηνες για το Σάββατο 28 Φλεβάρη

Με το παραμύθι «Φεγγαράκι μου χοντρό» της Χαράς Γιαννακοπούλου που θα μεταδοθεί αύριο, Σάββατο...