Υλική Βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας – Αναδείχθηκε η τεράστια δύναμη της Αλληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε στις

Αναδείχθηκε η τεράστια δύναμη της Αλληλεγγύης – Τεράστια Παρακαταθήκη για τους Αγώνες που έρχονται

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενημερώνει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες, τους βιοπαλαιστές, τους μετανάστες εργάτες και όλο τον λαό της Ελλάδας που με κάθε τρόπο στήριξαν την καμπάνια αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας ότι και τα τελευταία φορτηγά υλικής βοήθειας έφτασαν στον προορισμό τους, στα χέρια αυτών που έχουν ανάγκη.

Για πάνω από 3 μήνες, από τις πρώτες ώρες μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φλεβάρη, το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα της Ελλάδας ξεκίνησαν μια από τις μεγαλύτερες καμπάνιες συγκέντρωσης υλικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και συγκινητική.

Η εμπιστοσύνη του λαού μας στα ταξικά συνδικάτα, στο να φτάσει η αλληλεγγύη από χέρια εργατών σε χέρια εργατών, οδήγησε σε πρωτόγνωρη συγκέντρωση υλικών που ξεπέρασε συνολικά τους 400 τόνους. Όγκος πολύ μεγαλύτερος από αυτός που συγκεντρώθηκε από Κυβερνητικές υπηρεσίες, ΜΚΟ και άλλους φορείς που κάνουν την φιλανθρωπία επάγγελμα και φοροαπαλλαγή ή υπηρετούν άλλους σχεδιασμούς.

Από την Κρήτη, από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Πάτρα, τα Γιάννενα, την Ζάκυνθο, την Χίο, την Καλαμάτα, την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Λέσβο, την Σάμο και την Ικαρία, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, σε κάθε πόλη, χωριό ή νησί, χώροι δουλειάς, σχολεία και σχολές, έγιναν κέντρα οργάνωσης και συγκέντρωσης της αλληλεγγύης. Ανέδειξαν την τεράστια δύναμη της αλληλεγγύης και έκαναν το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και συνάδελφωσης.

Ο τεράστιος αυτός όγκος υλικής βοήθειας μεταφέρθηκε με δεκάδες φορτηγά με 6 αποστολές αλληλεγγύης μέχρι το επίκεντρο των σεισμόπληκτων περιοχών που διέσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα και το Αιγαίο. Το ΠΑΜΕ ήταν η πρώτη συνδικαλιστική οργάνωση από άλλη χώρα που έφτασε στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας παραδίδοντας την υλική βοήθεια. Όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια αναγνώρισαν τα λόγια των Τούρκων συναδέλφων που υποδέχτηκαν το πρώτο κομβόι αλληλεγγύης που όπως είπαν

«Πουθενά στον κόσμο, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν έχει διοργανωθεί τόσο μεγάλη βοήθεια, τόσο μεγάλη αλληλεγγύη»

Ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα οργανώθηκαν πολύμορφες δράσεις, αιμοδοσίες με συγκινητική συμμετοχή, ιδιαίτερα της νεολαίας, προσφορές εθελοντικών αποστολών υγειονομικών και άλλων εργαζομένων. Επίσης μικρά μηνύματα, ζωγραφιές παιδιών από την Ελλάδα έφτασαν στα χέρια των παιδιών και των εργατών στο Χατάι και στις άλλες σεισμόπληκτες περιοχές δίνοντας μαζί με την υλική βοήθεια, κουράγιο και στήριξη στον λαό που υποφέρει. Αμέτρητα, αυθόρμητα «Teşekkürler-Ευχαριστώ» εκφράστηκαν με κάθε τρόπο στα διαδικτυακά μέσα του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων της Ελλάδας από τον λαό της Τουρκίας.

Όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια ανέδειξε για μια ακόμη φορά ότι «Μόνο ο Λαός, Σώζει τον Λαό» και η συνεχής, καθημερινή, ανιδιοτελής προσφορά χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίων, συνδικάτων και λαϊκών φορέων σε όλη την χώρα αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη. Δίνει μια τεράστια απάντηση στο μίσος και τον εθνικισμό που καλλιεργούν οι αστικές τάξεις των χωρών.

Αλλά ταυτόχρονα έφερε στο προσκήνιο τις τεράστιες δυνατότητες, την αστείρευτη δύναμη της πρωτόβουλης, εθελοντικής δράσης των εργαζομένων που με το πείσμα, την αποφασιστικότητα και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο ξεπέρασαν ανυπέρβλητες δυσκολίες και εμπόδια. Έθεσαν τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις και την επιστήμη τους στην υπηρεσία του ανθρώπου και κατάφεραν κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο.

Μέσα στην λύπη και στην δυστυχία για τις χιλιάδες ψυχές που χάθηκαν, για τα εκατομμύρια που δίνουν αγώνα επιβίωσης οι συνάδελφοι του Συνδικάτου Νακλιάτ από την Τουρκία σημείωσαν σε μήνυμα τους:

«Στα πακέτα βοήθειας στα φορτηγά από την Ελλάδα βρήκαμε μηνύματα στα τουρκικά και ελληνικά που μιλούσαν για φιλία και αλληλεγγύη με τον λαό της Τουρκίας και κυρίως εικόνες ζωγραφισμένες από μικρά παιδιά. Ένα από τα μηνύματα έγραφε: “Η αλληλεγγύη θα αλλάξει τον κόσμο”!

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Ιούνη στις 16.00 στη doValue

 Δυναμώνουμε το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ...

Κινητοποίηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μαζί με σωματεία της Αττικής στο Υπ. Εργασίας για...