Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Xαιρετιστήριο ΠΑΜΕ στον Αγώνα των Ναυτεργατών

0
image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον μεγάλο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.

Οι ναυτεργάτες και με αυτόν τους τον αγώνα απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι χωρίς αυτούς δεν κουνιέται καράβι, δεν γυρνά ούτε μια προπέλα, απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι χωρίς τον εργάτη γρανάζι δεν γυρνά!

Ταυτόχρονα η καθολική, απόλυτη συμμετοχή στην απεργία αποδεικνύει το δίκαιο και την πλήρη στήριξη όλων των ναυτεργατών στα δίκαια αιτήματα του αγώνα τους για ανανέωση και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των πληρωμάτων στα ποντοπόρα καράβια από τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική, αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας αλλά και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το εργατικό λαϊκό εισόδημα και επιδιώκουν να βάλουν στο γύψο τους εργατικούς αγώνες και τα συνδικάτα που αγωνίζονται και διεκδικούν για όλη την εργατική τάξη.

Συνάδελφοι

Μετά από χρόνια η εργατική τάξη μετρά σημαντικές νίκες. Οι επιτυχίες των συναδέλφων της EFOOD, αλλά και των εργαζομένων στην Ζώνη και στις προβλήτες της COSCO όχι μόνο μας δίνουν κουράγιο και δύναμη, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύουν και την σημασία της οργάνωσης και της αλληλεγγύης καθώς και οι ναυτεργάτες στήριξαν με κάθε τρόπο αυτούς τους μεγάλους αγώνες ενώ και τώρα στους καταπέλτες των πλοίων δίπλα σας βρίσκονται και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους οι συνάδελφοι σας από όλους αυτούς τους κλάδους.

Απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν και την Ευρωπαϊκή Ένωση των πολυεθνικών και του ιμπεριαλισμού, η εργατική τάξη έχει την δύναμη να αντεπιτεθεί, να εμποδίσει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και να κατακτήσει τα σύγχρονα δικαιώματα της.

Δεν θα αφήσουμε να μας πάνε πίσω στον μεσαίωνα. Αγωνιζόμαστε σήμερα για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας

Δυναμώνουμε ενισχύουμε τον κοινό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας

Ο αγώνας σας, η νίκη σας θα είναι ένα ακόμα βήμα σε αυτόν τον μεγάλο κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων και όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα αγωνιστικά συνδικάτα βρίσκονται στο πλευρό σας

Το δίκιο μας Με αγώνες Κατακτιέται

Καλή δύναμη

Μέχρι την νίκη

 

Share.

Comments are closed.