Χαιρετισμός εκ μέρους της Ε.Γ του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Δημοσιεύτηκε στις

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, δεκάδων σωματείων μεταφέρουμε τους αγωνιστικούς και συντροφικούς χαιρετισμούς στο συνέδριο και με μεγάλη εκτίμηση στους οικοδόμους, στους εργαζόμενους στις κατασκευές, για την πάλη τους στις γραμμές του ταξικού κινήματος, για την προσφορά τους στους εργατικούς αγώνες.

 

Υπάρχουν ορισμένα κρίσιμα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ταξικό συνδικάτο, τη δράση του, τη συμβολή του στον γενικότερο αγώνα της εργατικής τάξης. Το παράδειγμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων δεν περιορίζεται στον κλάδο, αλλά επεκτείνεται και στους άλλους συναδέλφους.

Πρώτο

Μιλάμε για τη γραμμή πάλης που χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις αντιστοιχεί στα συμφέροντα των εργατών στις κατασκευές, στην πάλη για τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας. Είναι σε αντίθεση με το εκμεταλλευτικό σύστημα, με τον καπιταλισμό που η εξουσία και τα μέσα παραγωγής είναι στα χέρια της αστικής τάξης. Είναι σε αντίθεση με τους μεγαλοκατασκευαστές, τα μονοπώλια του κλάδου, με τα πολιτικά κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, με τις δυνάμεις της υποταγής, τις παρατάξεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν εγκληματικές ευθύνες για τη στάση που κρατούν υπέρ της στρατηγικής του κεφαλαίου, υπέρ της ΕΕ.

Δεύτερο

Μιλάμε για τη δράση για κάθε πρόβλημα και το συντονισμό της Ομοσπονδίας με άλλες Ομοσπονδίες, με άλλα συνδικάτα που ακολουθούν ταξική, αγωνιστική πορεία στα πλαίσια του ΠΑΜΕ.

Τρίτο

Μιλάμε για την αντοχή που πρέπει να δείχνει ένα συνδικάτο στις σκληρές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου. Χρειάζεται πίστη και μεγάλη αντοχή για να παλεύεις σε ένα κλάδο που πλήττεται από τόσο μεγάλη ανεργία, όπως ο κλάδος των κατασκευών.

Τέταρτο

Μιλάμε για τα βήματα στην προσπάθεια της για την συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου που γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση και θα χρειαστεί επιμονή και στήριξη.

Αξίζει να δυναμώσει η Ομοσπονδία και να συνεχίσει να δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή του εργατικού κινήματος

 

  • Το ΠΑΜΕ κοιτάζει τους εργάτες και τις εργάτριες στα μάτια. Η υπόσχεση που έχουμε δώσει και συνεχίζουμε είναι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε την πάλη, τη σύγκρουση με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις το πολιτικό προσωπικό του, την ΕΕ, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που τώρα ετοιμάζονται να φορέσουν τη φορεσιά του ΣΥΡΙΖΑ.

 

  • Δεν εφησυχάζουμε. Πρέπει να γίνουμε πιο απαιτητικοί. Η επίθεση του κεφαλαίου είναι καλά οργανωμένη, τα αστικά κόμματα, οι δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου υπερασπίζονται ένα σύστημα που είναι σε παρακμή που γεννάει ανεργία, κρίσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

 

 

  • Απαιτείτε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος την κοινή δράση τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα. Δυναμώνουμε τη δουλειά μας με βάσει την κατεύθυνση του ΠΑΜΕ για το περιεχόμενο της πάλης μας, για την μαζικοποίηση των συνδικάτων, τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάγκη να δημιουργηθούν παντού σωματειακές επιτροπές, την ανάγκη πιο συλλογικής λειτουργίας, της συσπείρωσης δυνάμεων και να βάζουμε στη δράση περισσότερο εργατόκοσμο.

 

Την όξυνση της αντιπαράθεσης με τις άλλες δυνάμεις που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και θέλουν να τους οδηγήσουν στην ήττα, στο συμβιβασμό, σε μια άλλη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος για να διαιωνίζεται η φτώχεια, η ανεργία και όλη η βαρβαρότητα που ζει η εργατική τάξη. Σε όλα τα παραπάνω κάναμε ορισμένα βήματα, όμως οι ανάγκες της ταξικής πάλης απαιτούν περισσότερα και πιο γρήγορα βήματα. Να επιμείνουμε με σταθερότητα.

 

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και συναγωνιστές και με αισιοδοξία, ευθύνη, αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα, ταξική αδιαλλαξία, με επιμονή και υπομονή, με εμπιστοσύνη στην τάξη μας συνεχίζουμε τον δύσκολο και δύσβατο δρόμο που όμως η γραμμή μας, η δράση μας, η στάση μας, είμαστε σίγουροι ότι θα ανοίξουν το δρόμο που η τάξη μας θα ξεριζώσει το σάπιο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα και θα γίνει ιδιοκτήτης στον πλούτο που παράγει.

Περισσότερα

Ομιλία του Γ. Στεφανάκη, Συνδικάτο Επισιτισμού μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο ενάντια στη σφαγή στη Παλαιστίνη

Ομιλία στο συλλαλητήριο ενάντια στη σφαγή στη Παλαιστίνη 5/11/23 Συνάδελφοι συναδέλφισσες, όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα...

Ομιλία Μανώλη Καραντούσα, προέδρου της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 16.9.23

Ομιλία Μανώλη Καραντούσα, προέδρου της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στο Συλλαλητήριο στο...

Η συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και το Διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Δυστυχώς δε μπορούμε να μην ξεκινήσουμε τη σημερινή συνέντευξη τύπου με τις νέες, τραγικές...