Τοποθέτηση Βάλσαμου Συρίγου στη Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ 2.4.2020

Δημοσιεύτηκε στις

Τοποθέτηση Βάλσαμου Συρίγου στη Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ 2.4.2020

Εχθές πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από την ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών, των μάχιμων υγειονομικών, αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου με τον κορονοϊο. Η συνέντευξή τους ήταν αποκαλυπτική και επαναφέρανε το σύνολο των αιτημάτων που έχουν θέσει εδώ και αρκετό για τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Η μάχη που δίνουν είναι άνιση και ζητούν να έχουν τα κατάλληλα όπλα για να ανταποκριθούν στο καθήκον τους.  Η κυβέρνηση στην λογική κόστους-οφέλους προχωρά με το βλέποντας και κάνοντας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει πάρει κανένα ουσιαστικό και αποφασιστικό μέτρο ώστε να βρεθεί το δημόσιο σύστημα σε κατάσταση ώστε να μην καταρρεύσει το επόμενο διάστημα με την  αύξηση των κρουσμάτων. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση με το λιγότερο δυνατό κόστος, κάνοντας μπαλώματα πάνω στο ήδη κορεσμένο και διαχρονικά απαξιωμένο σύστημα υγείας από τις κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν το αγαθό της υγείας ως εμπόρευμα.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις το ΠΑΜΕ το ταξικό κίνημα προασπιζόμενο το συμφέρον και την υγεία του λαού της χώρας μας, στηρίζει την ολότητα των αιτημάτων των υγειονομικών καλεί τα συνδικάτα να στηρίξουν την δράση των υγειονομικών στις 7 του Απρίλη η οποία να γίνει πανελλαδική μέρα δράσης για την στήριξη των μάχιμων υγειονομικών και του δημόσιου συστήματος υγείας. Έξω από κάθε νοσοκομείο, κάθε κέντρο υγείας τα φιμωμένα στόματα αποκτούν φωνή και όλοι μαζί υγειονομικοί, συνδικάτα ενώνουμε τις φωνές και διεκδικούμε

ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ, ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

 ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΘ, ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, δεν μπορεί από την μία να δίνεται μάχη για την ζωή και από την άλλη οι ιδιωτικές μονάδες υγείας να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν.

Να κατασκευαστούν και να δοθούν άμεσα επαρκή ποσότητες μέσων προστασίας υγειονομικών και ασθενών. Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Καλούμε τα συνδικάτα σε κάθε περιοχή σε συνεννόηση με τα σωματεία των υγειονομικών να σχεδιάσουν με έμπνευση και μεράκι την πραγματοποίηση πολύπλευρων παρεμβάσεων, συνεντεύξεων τύπου, πρωτότυπων παρεμβάσεων παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, ώστε να φτάσει από όλη την χώρα η φωνή των υγειονομικών στα υπουργεία και στους στρατηγούς τους, να επιβάλουμε στην κυβέρνηση το επιστημονικά ορθό. Η ατομική ευθύνη που συνεχώς επικαλείται η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής και λειψή αν δεν υπάρχει η κρατική ευθύνη για τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται εκεί που δίνεται η μάχη.

Στις 7 Απρίλη, η φωνή των μάχιμων υγειονομικών, γίνεται φωνή όλων μας. Είναι η μέγιστη έκφραση ευγνωμοσύνης προς σε αυτούς που δίνουν την μάχη να κρατήσουν ζωντανούς τους συνανθρώπους μας.

Περισσότερα

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές στη ΛΑΡΚΟ – Νεκρωσε η Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ στέλνει μήνυμα: Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω...

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω από τη δουλειά τους, τα σπίτια τους, τον...

Συγκέντρωση Τετάρτη 17 Ιούλη στις 10.30 στην είσοδο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους 10.30π.μ. στην είσοδο του εργοστασίου στη...