Τοποθέτηση της ΔΑΣ στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΣΕΕ την Τρίτη 22 Οκτώβρη 2019

Δημοσιεύτηκε στις

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συμπορεύονται με το ταξικό κίνημα, αλλά και δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστές που συμφωνούν σε πολλά με το ΠΑΜΕ σηκώσαμε το βάρος της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης. Της αντεπίθεσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ και της σημερινής της ΝΔ. Των αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, στους κλάδους και τις επιχειρήσεις.

Κάναμε προσπάθεια να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να μπουν στη μάχη γνωρίζοντας τις δυσκολίες από την κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά και την τρομοκρατία των εργοδοτών. Απευθυνθήκαμε ιδιαίτερα στους εργαζόμενους με τις ποιο άθλιες εργασιακές σχέσεις, τους εργολαβικούς, τους ωρομίσθιους, τους συμβασιούχους, στα προγράμματα, στους πρακτικάριους, σε όσους δηλαδή είναι τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Ακόμη απευθυνθήκαμε στους χιλιάδες νέους και νέες, αλλά και στους χιλιάδες που βρίσκονται έξω από τα συνδικάτα. Παρά την απαξίωση που έχετε οδηγήσει τα συνδικάτα ο εργατόκοσμος αυτός καταλαβαίνει και σιγά – σιγά μπορεί να έρθει κοντά στη συλλογική δράση και πάλη με τις πρωτοβουλίες μας, την πρωτοπόρα στάση μας που θα δείχνει αδιαλλαξία και ανιδιοτέλεια.

Δώσαμε μάχες με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις συσκέψεις των εργαζόμενων, που κατέληξαν σε συλλαλητήρια και απεργίες στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη. Και τώρα συνεχίζουμε με νέο συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη. Ιδιαίτερα στις 24 Σεπτέμβρη κάναμε μεγάλη προσπάθεια και είχαμε απέναντι τους εκβιασμούς και τα ψέματα στελεχών της ηγετικής ομάδας που απειλούσαν τις οργανώσεις που πήραν τις αποφάσεις. Ενώ είχαν παρθεί αποφάσεις στις 24 Σεπτέμβρη επιχειρούσατε να αλλάξετε την ημερομηνία βάζοντας 25. Όχι ότι σας είχε πάρει ο πόνος για να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, αλλά για να παρεμποδίσετε να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζόμενων στο νομοσχέδιο σκούπα και να ψηφιστεί, εξοφλώντας  έτσι τα γραμμάτια προς την κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε αυτό το σχέδιο πρωταγωνιστικό ρόλο με εντολή έπαιξε ο επονομαζόμενος οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ που απειλούσε ακόμα και στελέχη της παράταξης του να μην πάρουν αποφάσεις για της 24 Σεπτέμβρη. Που έβγαλε δελτίο τύπου ότι απειλείται η ζωή του. Από πότε η συνδικαλιστική κριτική και αντίθετη άποψη θεωρείται απειλή για τη ζωή; Τα ονόματα είναι γνωστά και μην μας προκαλείτε αντί να κρυφτείτε στα λαγούμια σας.

Αν δεν έμπαιναν μπροστά τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα θα κυριαρχούσε η λογική της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ ότι «η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της».

Θα κυριαρχούσε η λογική οι εργαζόμενοι να καθορίζουν τις διεκδικήσεις τους, τους αγώνες τους με βάση την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Η λογική να βάλουν πλάτη για τους υγιείς επιχειρηματίες.

Η λογική ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παίρνουν υπόψη τους την κατάσταση της οικονομίας συνολικότερα.

Η λογική ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αλλάξει και να γίνει υπέρ των εργαζόμενων. Η λογική ότι το ΝΑΤΟ είναι ο φίλος της χώρας μας και υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ μακριά από τους εργαζόμενους και τις αγωνίες τους,  βρίσκονταν και βρίσκεται στα σαλόνια της κυβέρνησης, του Βρούτση, του ΣΕΒ, και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Ο καλύτερος συνομιλητής της και συνδιαμορφωτής  της πολιτικής της ΝΔ και πριν του ΣΥΡΙΖΑ.

Πού σας έχανε πού σας έβρισκε κανείς στο υπουργείο της εργοδοσίας. Η έγνοια σας ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες ήταν και είναι αν η απόφαση του δικαστηρίου σας επιτρέπει να διορίσετε στελέχη της ομάδας, Παναγόπουλου, Κιουτσούκη, Βασιλόπουλου στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Άναψαν τα τηλέφωνα με τον Πρόεδρο της το Βερνίκο μη τυχόν και λείπετε από εκεί που με την κοινή στρατηγική των συνεταίρων σας θέλετε να οδηγείτε την εργατική τάξη στο κρεβάτι του Προκρούστη των εργατικών δικαιωμάτων, στην λογική της ρεαλισμού της υποταγής, στη λογική του συμβιβασμού, του κοινωνικού εταιρισμού.

Αξιοποιείτε τη λέξη «επείγοντα» της δικαστικής απόφασης. Όμως και εδώ πιαστήκατε στη φάκα.

Επείγον ζήτημα δεν είναι η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση;

Επείγον ζήτημα δεν είναι το χτύπημα στα συνδικάτα με την παράδοση του μητρώου στο ΣΕΒ και την κυβέρνηση του;

Επείγον δεν είναι το συντριπτικό χτύπημα στην ΕΓΣΣΕ, τις κλαδικές συμβάσεις;

Επείγον δεν είναι το ζήτημα της ενίσχυσης των ενώσεων προσώπων;

Επείγον δεν είναι το χτύπημα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά;

Επείγον δεν είναι η ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων των Δήμων;

Επείγον δεν είναι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα logistics και στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ;

Επείγον ζήτημα δεν είναι η νέα ΑμερικανοΝατοϊκή συμφωνία για τις βάσεις και η εμπλοκή της χώρας όλο και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς;

Επείγον δεν είναι η ιμπεριαλιστική επέμβαση της αστικής τάξης της Τουρκίας στη Συρία τη σφαγή και τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων;

Για όλα αυτά όχι μόνο δεν κάνατε τίποτα αλλά έχετε πλήρως συμφωνήσει με την κυβέρνηση.

Αντί αυτών όλο το προηγούμενο διάστημα αναλωθήκατε σε επιθέσεις ενάντια στις ταξικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας μέχρι τελευταίας  λέξης τις απολογίες στο δικαστήριο των Χρυσαυγιτών. Ονομάσατε το ΠΑΜΕ επιχειρησιακό βραχίονα του ΚΚΕ και μάλιστα εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Γενικό Γραμματέα του.

Υπερασπιστήκατε τις αθλιότητες του αντικομμουνιστή και με χρυσαυγίτικη  λογική Μπογδάνου που χρησιμοποιώντας ασφαλίτικες μεθόδους έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ενός αγωνιστή νεολαίου που βρίσκονταν σε πορεία και οι δυνάμεις καταστολής την χτύπησαν με εντολή της κυβέρνησης και του υπουργού Χρυσοχοΐδη.

Υπερασπιστήκατε τις αθλιότητες του εργοδότη Καραγεωργόπουλου που τον έχετε γραφείο τύπου και με ξένα κόλυβα και χρήματα γυρνάει και καλοπερνάει ο τύπος και δεν κάνει τίποτε άλλο ονομάζοντας τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ χαφιέ.

Έρχεται το θράσος εσείς οι καλοταϊσμένοι εργατοπατέρες να μιλάτε για τα στελέχη του ταξικού κινήματος που από το πρωί ως το βράδυ αγωνιούν και προσπαθούν σε κάθε τόπο δουλειάς να οργανώσουν την εργατική τάξη στα συνδικάτα και να οργανώσουν την απάντηση της εργατικής τάξης στην επίθεση που δέχεται.

Για να μας πείτε λοιπόν που είναι το εκατομμύριο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας που κάποιοι έφαγαν; Που είναι τα χιλιάδες ευρώ που αφορούν το Εργατικό Κέντρο Χανίων; Θα υπάρχει και συνέχεια σε αυτό το ζήτημα και με άλλα στοιχεία που γνωρίζουμε.

Από πού ως πού καθαιρείτε τον εκλεγμένο αντιπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.  Επειδή,  ασκούσε κριτική στην πλειοψηφία; Επειδή, αναδείκνυε ότι αποφάσεις του Εργατικού Κέντρου είναι ενάντια στους εργαζόμενους, επειδή αποκάλυπτε την νοθεία σε αρχαιρεσίες ορισμένων σωματείων;

Ο εχθρός σας λοιπόν είναι τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που οργανώνουν την πάλη των εργατών ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της. Για αυτό και επιτίθεστε με όλες αυτές τις αθλιότητες. Μόνο που αυτά δεν πιάνουν στους εργαζόμενους. Ακόμη και δικά σας στελέχη αρνούνται παρά τις διαφωνίες που έχουν μαζί μας και το καταλαβαίνουμε αυτό, να σας ακολουθήσουν στον αντεργατικό, αντικομμουνιστικό κατήφορο που έχετε πάρει.

Επειδή όλα αυτά που γράφετε στα  δελτία τύπου, στα Facebook και αξιοποιείτε ακόμα και κυβερνητικά στελέχη, δεν μας τρομάζουν, δεν μας φοβίζουν, αλλά μας γεμίζουν με δύναμη, μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, σας τονίζουμε για μια ακόμη φορά. Βγάλτε από το μυαλό σας ότι θα αλλάξουμε τις αποφάσεις μας. Ότι θα κάνουμε πίσω. Το κίνημα μας έχει μια ηρωική ιστορία και αυτήν θα ακολουθήσουμε, προσπαθώντας να κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία χιλιάδες αγωνιστές και εργατικά στελέχη πάλεψαν εξορίστηκαν, βρέθηκαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Δεν έγιναν καταδότες με κουκούλα των αγωνιστών. Για αυτό λοιπόν σας το λέμε καθαρά. Βγάλτε από το μυαλό σας ότι νέο συνέδριο θα γίνει με εργοδότες, με νόθους, με μπράβους και ασφαλίτες. Φέρτε όσες αποφάσεις θέλετε με τις δυνάμεις καταστολής, τον ίδιο το Χρυσοχοΐδη, περικυκλώστε το κτίριο με ΜΑΤ δεν φοβόμαστε. Συνέδριο θα γίνει αλλά θα είναι συνέδριο των εργαζόμενων.

Επιμένουμε στα ζητήματα που είχαμε θέσει και αφορούν το 37ο συνέδριο. Δεν θα τα επαναλάβουμε εδώ, τα ξέρετε πολύ καλά με το πολυσέλιδο κείμενο – εξώδικο που το γνωρίζετε όλοι.  

 

 

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Εισηγήσεις και Video από την Πανελλαδική Σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων Π.Ε. 21 Ιανουαρίου 2024

ΕΙΣΗΣΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΣ, 21/1/2024 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Δίνουμε σήμερα συνέχεια στην προσπάθεια συντονισμού...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Σωκράτης” : Εισήγηση στη σύσκεψη ΕΛΜΕ και Συλλόγων Π.Ε. Αττικής

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΑΤΤΙΚΗ – 13/1/24 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Διανύουμε εποχές που το σύστημα φροντίζει να...

Εισήγηση από τον Π. Γάκια, Πρόεδρο Συνδικάτου Οικοδόμων στη σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων στον Κιν/φο ΤΡΙΑΝΟΝ

Θέλουμε να ξεκινήσουμε χαιρετίζοντας τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιήθηκαν από...