Τοποθέτηση Σωτήρη Γκίκα, Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στην σύσκεψη συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚ Ιωαννίνων

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΓΚΙΚΑ – ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/10/2021

Καλημέρα συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Το Ε.Κ.Θ. χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Ε.Κ.Ι., χαιρετίζουμε τα ταξικά Εργατικά Κέντρα της Ηπείρου που βρίσκονται σήμερα εδώ κι όλα τα σωματεία και ιδιαίτερα χαιρετίζουμε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυραςτο οποίο και καλωσορίζουμε στις γραμμές του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας θα βρουν αποκούμπι πραγματικό στις δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου που πλέον πέρασε στις ταξικές δυνάμεις και από καλύτερες θέσεις θα συνεχίσουνε τον αγώνα ενάντια σ’αυτή την αντεργατική βάρβαρη πολιτική.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Το Ε.Κ.Θ. είναι ένα μικρό σχετικά Εργατικό Κέντρο με λίγες δυνάμεις ωστόσο είναι ένα μεγάλο Εργατικό Κέντρο γιατί διαθέτει εκείνη τη δύναμη που αντλεί από το δίκιο του εργάτη για να δώσει τις μάχες που πρέπει να δώσει, όπως τις μάχες που δώσαμε για να ανακληθούν απολύσεις στη ΣΕΛΟΝΤΑ, στο ΝΗΡΕΑ, όπως τη μάχη που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια και αναδείξαμε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και της παραλιακής ζώνης. Που αναγκάσαμε την κυβέρνηση να αναρωτηθεί τι διάολο γίνεται εκεί στην Ηγουμενίτσα και υπάρχει όλος αυτός ο αναβρασμός, γύρω απ’το ζήτημα του λιμανιού.

Αναγκάσαμε τον Πλακιωτάκη να κατέβει στην Ηγουμενίτσα για να τραβήξει το αφτί του Δημάρχου.

Συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα, το καλοκαίρι που μας πέρασε και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, ήταν πολύ αποκαλυπτικέςκαι πρόσθεσαν πλούσια πείρα στην ήδη πλούσια και αρνητική και θετική πείρα που ζούμε.

Αυτό που αναδείχτηκε σε όλο του το μεγαλείο, είναι ότι απέναντι μας έχουμε ένα κράτος εχθρικό. Κι αυτό το καταλαβαίνουμε σιγά σιγά όλο και περισσότεροι εργάτες, όλο και περισσότερος λαός.

Αυτοί έχουνε χαράξει το δρόμο τους. Μας το λένε συνέχεια, μέσα από τους νόμους που ψηφίζουν, όπως αυτά που συζητάμε σήμερα εδώ, με το νόμο Χατζηδάκη, αλλά όχι μόνο. Και το νόμο για την παιδεία και το νόμο για το νέο ΕΣΥ κι όλους αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους που η κυβέρνηση κατά τα άλλα δεν είχε το χρόνο να ασχοληθείμε τα προβλήματα του λαού μέσα στο καλοκαίρι, αλλά είχε το χρόνο να ψηφίσει τέτοιους εκτρωματικούς νόμους.

Είναι βέβαιο ότι με την πάλη μας, με τον αγώνα μας, έτσι όπως μας διδάσκει και η πείρα του εργατικού κινήματος των προηγούμενων χρόνων, θα ανακόψουμε και αυτούς τους νόμους, θα τους κάνουμε ανενεργούς, θα μείνουνε κουρελόχαρτα.

 

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...