Για τον σεισμό στην Μιανμάρ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Μιανμάρ και τις Ταϊλάνδης που μετρούν ακόμα τους νεκρούς και τους αγνοούμενους τους από τον σεισμό 7,7 βαθμών που έπληξε χθες τη Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη μέχρι και επαρχίες της Κίνας.

Η Βιρμανική χούντα έχει ήδη ανακοινώσει τον θάνατο τουλάχιστον 1600 ανθρώπων και σύμφωνα με αναλύσεις γεωδυναμικών ινστιτούτων που δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Μιανμάρ διαμένει σε κατοικίες ευάλωτες στις σεισμικές δονήσεις κάτι που μεγαλώνει τον κίνδυνο ακόμα και για χιλιάδες νεκρούς.

Στην Ταϊλάνδη η κατάρρευση ενός υπό κατάρρευση ουρανοξύστη οδήγησε στο θάνατο 7 εργατών κι άλλων 81 εγκλωβισμένων.

Σε όλο τον κόσμο το δίλημμα “ή τα κέρδη τους η οι ζωές μας” γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς για μια ακόμη φορά οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν με τη ζωή τους, την ανυπαρξία μέτρων προστασίας από φυσικές καταστροφές, την έλλειψη αξιοπρεπούς και ασφαλούς στέγης, καθώς όπως στην Ελλάδα, έτσι και σε όλον τον κόσμο αυτά θεωρούνται κόστος.

Περισσότερα

Για τα νέα μέτρα κοροϊδία της κυβέρνησης

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ...

Κινητοποίηση στα δικαστήρια Πειραιά ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Πειραιά πραγματοποίησαν το πρωί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά μαζί...