Για τον σεισμό στην Μιανμάρ

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Μιανμάρ και τις Ταϊλάνδης που μετρούν ακόμα τους νεκρούς και τους αγνοούμενους τους από τον σεισμό 7,7 βαθμών που έπληξε χθες τη Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη μέχρι και επαρχίες της Κίνας.

Η Βιρμανική χούντα έχει ήδη ανακοινώσει τον θάνατο τουλάχιστον 1600 ανθρώπων και σύμφωνα με αναλύσεις γεωδυναμικών ινστιτούτων που δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Μιανμάρ διαμένει σε κατοικίες ευάλωτες στις σεισμικές δονήσεις κάτι που μεγαλώνει τον κίνδυνο ακόμα και για χιλιάδες νεκρούς.

Στην Ταϊλάνδη η κατάρρευση ενός υπό κατάρρευση ουρανοξύστη οδήγησε στο θάνατο 7 εργατών κι άλλων 81 εγκλωβισμένων.

Σε όλο τον κόσμο το δίλημμα “ή τα κέρδη τους η οι ζωές μας” γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς για μια ακόμη φορά οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν με τη ζωή τους, την ανυπαρξία μέτρων προστασίας από φυσικές καταστροφές, την έλλειψη αξιοπρεπούς και ασφαλούς στέγης, καθώς όπως στην Ελλάδα, έτσι και σε όλον τον κόσμο αυτά θεωρούνται κόστος.

Περισσότερα

Νέο εργοδοτικό και κρατικό έγκλημα στην Κόρινθο – Εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε σφαγεία εργατών!

Λίγες μόλις μέρες μετά τη μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο σκραπ στον Ασπρόπυργο, με έναν...

46 χρόνια μετά η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είναι παρούσα στους αγώνες ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων

Στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, συγκρούονται δύο κόσμοι. Από τη μία, ο κόσμος του...

Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά ταμεία

Το νέο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι...