Για το θάνατο της συντρόφισσας Μαρίας Κεφαλληνού

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη την συναδέλφισσα, την συναγωνίστρια και συντρόφισσα μας Μαρία Κεφαλληνού που έφυγε σήμερα από τη ζωή νικημένη από την επάρατη νόσο, αλλά μαχήτρια και όρθια μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η συναδέλφισσα μας γεννήθηκε το 1950 στη Ζάκυνθο από εργατική οικογένεια. Στην Αθήνα από τα πρώτα της βήματα ξεκίνησε να εργάζεται στον κλάδο του ιματισμού, σε μεγάλα εργοστάσια ιματισμού, πρωτοστατώντας στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και στις μεγάλες απεργίες της δεκαετίας του 70.

Η δράση της συνεχίστηκε αμείωτη και στο νέο χώρο δουλειάς που εργάστηκε από τη δεκαετία του 80, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο ως εργάτρια ιματισμού, μέχρι τη συνταξιοδότηση της.

Οι συνάδελφοι της, την τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντας την πρόεδρο του Σωματείου Ιματισμού, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιματισμού και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ.

Το παράδειγμα της πρέπει να αποτελέσει έμπνευση για κάθε νέο εργάτη και εργάτρια. Αποχαιρετάμε τη συναδέλφισσα μας με την υπόσχεση ότι με μεγαλύτερη ορμή και δύναμη θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για το δίκιο του εργάτη, για την παύση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Περισσότερα

ΠΑΜΕ Τύπου – ΜΜΕ : Για την αποσιώπηση της συνέντευξης τύπου του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών από την ΕΡΤ

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα...

Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από...

Για το “Μανιφέστο” της ΓΣΕΕ

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ που όλοι νόμιζαν ότι είχε εξαφανιστεί, μετά την ολόπλευρη στήριξη...