Το Συνέδριο της IndustriAll, οι μηχανισμοί των εργοδοτών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του QATARGATE δεν έχουν θέση στην Θεσσαλονίκη!

Δημοσιεύτηκε στις

       Στην Θεσσαλονίκη των αγώνων και της εργατιάς δεν έχουν θέση οι υπηρέτες των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και πρωταγωνιστές του QATARGATE, τα στελέχη της διαβόητης ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ. Η ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ Ευρώπης, (IndustriAll Europe), ετοιμάζεται να διοργανώσει το συνέδριό της στη Θεσσαλονίκη στις 31 Μάη, στην ουσία στα κρυφά, μακριά από τους εργάτες, αλλά αγκαλιά και με την χρηματοδότηση διάφορων φορέων.

       Η οργάνωση IndustriAll είναι ένας επικίνδυνος οργανισμός, ένας εχθρός των εργατών, μια οργάνωση που είναι «συνδικαλιστική» μόνο κατ’ όνομα. Πρόκειται για μια οργάνωση γραφειοκρατών που στην πλειοψηφία τους οι ίδιοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους αλλά από τα γραφεία τους στην Ελβετία παίρνουν αποφάσεις στήριξης των αντεργατικών σχεδιασμών των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

       Σε συνθήκες τεράστιας ακρίβειας και οικονομικών δυσκολιών για τους εργαζόμενους είναι πρόκληση το πλουσιοπάροχο «συνέδριο» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των ακριβοπληρωμένων υπαλλήλων των Βρυξελλών και έχουν τεράστια ευθύνη αυτοί που το «φιλοξενούν».

       Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας της IndustriAll Europe είναι και ο νέος Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων-ITUC, πιο γνωστής ως “ο καλύτερος φίλος του QATAR, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ”.

       Θυμίζουμε μερικά από τα πεπραγμένα της ηγεσίας της ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ:

       Μέχρι σήμερα, μήνες μετά το διαβόητο QATARGATE ακόμη κάνουν πως «Δεν είδαν, Δεν άκουσαν και Δεν λένε» τίποτα

       Στηρίζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την θυσία ολόκληρων λαών για να εξυπηρετηθούν οι Ευρω-ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί. Μια οργάνωση που σήμερα βάζει ζήτημα για «Βελτίωση των αμυντικών ικανοτήτων της ΕΕ», στηρίζοντας τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.

       Η ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ, σε παγκόσμιο επίπεδο, την περίοδο της πανδημίας, επιχείρησαν να μετατρέψουν συνδικάτα και Ομοσπονδίες σε «διαδικτυακές  λέσχες συζητήσεων», χωρίς δράση, ενώ την ίδια στιγμή εκατομμύρια εργαζόμενοι έδιναν αγώνα ζωής και επιβίωσης.

       Σε συνθήκες εκτόξευσης του κόστους ζωής για τους λαούς, η ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ, ΣΕΣ και ITUC υποσκάπτουν και υπονομεύουν τους αγώνες των εργατών για αυξήσεις στους μισθούς, καλλιεργώντας τις λογικές των «αντοχών της οικονομίας», με την υιοθέτηση των αντιλήψεων του «κόστους» και της «ανταγωνιστικότητας», της «κοινωνικής ειρήνης», της «πράσινης ανάπτυξης» των κερδών των καπιταλιστών!

       Στο αντίστοιχο συνέδριο, της οργάνωσης που η ΙΝΤΟΥΣΤΡΙΑΛ Ευρώπης είναι μέλος, της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ (23-27 Μάη στο Βερολίνο) παρέλασαν οι επικεφαλής της Κομισιόν, του BUSINESS EUROPE (ο ευρωπαϊκός ΣΕΒ!) και ο ίδιος ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς που από εκεί κήρυξε τη νέα επίθεση Εργοδοτών-Κυβερνήσεων-ΕΕ εναντίον των εργαζομένων. Αυτό το μήνυμα θέλουν να μεταφέρει και στη Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ που θα είναι κεντρική ομιλήτρια.

       Ο ρόλος της IndustriAll  μάλιστα για την παρέμβαση και εξαγορά συνδικαλιστών είναι τέτοιος που παράλληλα με το συνέδριο της θα πραγματοποιηθεί «συνάντηση νέων συνδικαλιστών» η οποία θα συνδιοργανωθεί από το ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ (Friedrich-Ebert-Stiftung), δηλαδή ένα ίδρυμα που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Κράτος για την προώθηση των «αξιών» του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας SPD. Τις «αξίες» των ιδιωτικοποιήσεων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων, του χτυπήματος των εργατικών αγώνων.

       Αυτές οι «αξίες» δεν έχουν σχέση με τους εργάτες και τα ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα της Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης και όλης της Ευρώπης που εναντιώνονται στους πολέμους και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Δεν έχουν σχέση με τα συνδικάτα που ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, μέσα στους χώρους δουλειάς και την περίοδο της πανδημίας. Δεν έχουν σχέση με τα συνδικάτα που οργάνωσαν στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την χώρα τις μεγαλύτερες, πιο μαζικές απεργίες των τελευταίων χρόνων για το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν έχουν σχέση με τα συνδικάτα που οργάνωσαν και στήριξαν τους πιο μεγάλους εργατικούς αγώνες της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, που πέτυχαν ιστορικές νίκες, όπως σε ΚΟΣΚΟ, EFOOD, οικοδόμους κ.α.

       Καλούμε κάθε τίμιο αγωνιστή συνδικαλιστή της Ευρώπης, που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος να προβληματιστεί για το που έχουν οδηγήσει τα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα οι κατευθύνσεις της INDUSTRIALL, της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ΣΕΣ και της ITUC. Στην απαξίωση, στην απονέκρωση, στην μετατροπή τους σε γραφεία Ανθρώπινου Δυναμικού των εργοδοτών.

       Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη και τον κόσμο δεν αναπτύχθηκαν ακολουθώντας τις κατευθύνσεις των INDUSTRIALL, ΣΕΣ, ITUC, αλλά κόντρα σε αυτές και κόντρα στην λογική της «ταξικής ειρήνης». Με οργάνωση και κινητοποίηση από τα κάτω, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν.

       Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργατών της Ευρώπης, δυναμώνοντας τα συνδικάτα και τους αγώνες μας σε κάθε χώρα, δυναμώνοντας τους αγώνες μας σε κάθε χώρα και κλάδο.

       Δυναμώνουμε τις κοινές μας πρωτοβουλίες και δράσεις, την διεθνή αλληλεγγύη και συντονισμό με τους αγώνες των εργατών σε όλη την Ευρώπη. Δυναμώνουμε τους κοινούς αγώνες ενάντια στην αντεργατική επίθεση βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κάνουμε πράξη το σύνθημα

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Περισσότερα

Μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Φωτογραφικό Υλικό από Αποστολές – Εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ για την Παλαιστίνη

Το ταξικό εργατικό κίνημα διαχρονικά, από την ίδρυσή του, στέκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου...