Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των εργαζόμενων στην Αφοί Βλάχου, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους .

image_pdfimage_print

 Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου μαζί με την σωματειακή επιτροπή και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες των συναδέλφων.

 Από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο και  η σωματειακή επιτροπή του εργοστασίου, δεν έκανε κανέναν διαχωρισμό ανάμεσα σε εργολαβικούς και μόνιμους εργαζόμενους, διεκδικούσε και διεκδικεί την μονιμοποίηση  καθώς και αυξήσεις στους μισθούς όλων των εργαζόμενων.

Έτσι ξεκίνησε μια δουλειά από την επιτροπή και το συνδικάτο για αυξήσεις στους μισθούς των εργολαβικών συναδέλφων, για να πάρουν το 10% ανθυγιεινό επίδομα και να πληρώνονται την νυχτερινή εργασία από 25% με 50% όπως και οι μόνιμοι συνάδελφοι. Αυτή ήταν και η πρόταση μας στην εργοδοσία, που αυθαίρετα έδωσε αύξηση σε κάποια λίγα άτομα και δεν δεχόταν τίποτα παραπάνω.

Κάναμε την πρώτη γενική συνέλευση στις 17  Ιούνη όπου πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για κινητοποιήσεις αν η εργοδοσία δεν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με το Συνδικάτο για την ενεργοποίηση της κλαδικής σύμβασης του 2009 για όλους τους εργαζόμενους.

Η επόμενη γενική συνέλευση έγινε στις 20 Ιούνη όπου η εργοδοσία φρόντισε να στείλει τους ανθρώπους της για να περάσει την γραμμή της και να διασπάσει την ενότητα των εργαζόμενων. Την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που πήραν τον λόγο  και για δεύτερη φορά υπερψήφισαν την πρόταση της επιτροπής για στάση εργασίας αν η εργοδοσία δεν ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις.

 Την Δευτέρα 24 Ιούνη έγινε ακόμα μια γενική συνέλευση που προετοιμάστηκε σωστά από όλη την επιτροπή για να σπάσει η γραμμή που ύπουλα η εργοδοσία προσπάθησε να περάσει στους εργαζόμενους για να τους διασπάσει. Δεν τα κατάφερε. Η απάντηση των εργαζόμενων ήταν ομόφωνη υπέρ της πρότασης για τετράωρη στάση εργασίας σε κάθε βάρδια την Τετάρτη 26 Ιούνη.

Μια μέρα πριν την στάση εργασίας η επιτροπή ανέβηκε να ενημερώσει την εργοδοσία για την απόφαση της γενικής συνέλευσης και σε συζήτηση που έγινε η εργοδοσία αποδέχθηκε την πρώτη πρόταση για αυξήσεις στους εργολαβικούς, να δώσει το 10% ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργαζόμενους δεν το παίρνουν και η νυχτερινή εργασία να πληρώνεται  με 50% προσαύξηση για όλους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη την Τετάρτη 26 Ιούνη έγινε  γενική συνέλευση  όπου πάρθηκε απόφαση από τους εργαζόμενους  για αναστολή της κινητοποίησης αφού η εργοδοσία αποδέχτηκε την πρώτη μας πρόταση, αλλά και δεσμεύτηκε το φθινόπωρο να κάνει αυξήσεις και στο μόνιμο προσωπικό, όπως και στο να απαντήσει στο αίτημα για απορρόφηση σταδιακά των «εργολαβικών» από την εταιρεία.

Το Συνδικάτο χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των εργαζόμενων στην Αφοί Βλάχου, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους .

 Συνάδελφοι συνεχίζουμε να διεκδικούμε το σύνολο των αιτημάτων μας, χρειάζεται να είμαστε  σε ετοιμότητα και ενωμένοι σαν μια γροθιά να υποχρεώσουμε την εργοδοσία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της , να απορροφήσει σταδιακά τους εργολαβικούς εργαζόμενους, ξεκινώντας από αυτούς που η σύμβασή τους λίγη μέσα στον Ιούλη. Μπορούμε και θα επιβάλουμε το δίκιο μας.

Αγωνιστικά η Διοίκηση

Comments are closed.