Το Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Χανίων καταδικάζει την απαράδεκτη ποινή σε φαντάρο

Δημοσιεύτηκε στις

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά…..

Το συνδικάτο μας καταδικάζει την απαράδεκτη ποινή 20 ημερών φυλάκισης που επέβαλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο σε στρατιώτη, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.

Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται η τρομοκράτηση των νέων στρατευμένων και γενικά του λαού, που βιώνουν καθημερινά τις τραγικές συνέπειες από τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών, με την ακρίβεια, την εκτόξευση του κόστους ζωής αλλά και τους κινδύνους συνολικά για τον λαό μας από τη μετατροπή της χώρας μας σε απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η διοίκηση της μονάδας έχουν μεγάλη ευθύνη. Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της στάσης διαχρονικά των κυβερνήσεων απέναντι στους στρατευμένους και στα δικαιώματά τους. Επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και στην περίοδο της θητείας τους.

Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτό, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή ποινή!

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Δεν καταλαβαίνουμε από απειλές και εκβιασμούς

ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Στις 5/3 καταγγείλαμε τις προσπάθειες...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Ενημερωτικό από τη κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά

Την Τετάρτη 25/02/2026 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μια σημαντική παρέμβαση-κινητοποίηση του σωματείου μας στη ΔΔΕ...

Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας:12 Μάρτη Παναττική στάση εργασίας

Παναττική Στάση Εργασίας την Πέμπτη 12η Μαρτίου 2026  από τις 11:00πμ ως την λήξη της...