Παρασκευή, Απρίλιος 26

Το Συνδικάτο Τουρισμού – Επισιτισμού Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής συμμετέχει στην απεργία στις 8 Νοέμβρη

image_pdfimage_print

Με βάση τις εξελίξεις και κατόπιν συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συνδικάτου μας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/10/2018 και ώρα 19.30 στο γραφείο του συνδικάτου , θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

  • Είναι βαθιά νυχτωμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με ωραίες περιγραφές περί κανονικότητας και ανάπτυξης θα μπορέσει να αποκρύψει την νέα επίθεση που ξεκίνησε σε βάρος μας. Την περίφημη «ανάπτυξή» τους την ζούμε στο πετσί μας, πρώτα και κύρια οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας.

  • Αυτή η προσπάθεια εξαπάτησης, που έχει την στήριξη από όλα τα αστικά κόμματα (το καθένα με τον δικό του ρόλο), δεν θα μείνει αναπάντητη.

  • Καταγγέλλουμε και δεν θα δεχτούμε την ωμή καταστολή που εφαρμόζεται σε βάρος των εργαζόμενων και συνολικά του αγωνιζόμενου λαού. Η σημερινή «αριστερή» κυβέρνηση πάει να ξεπεράσει όλες τις προηγούμενες στη βία που ασκεί. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ο ταξικός τραμπουκισμός είναι «νύχι κρέας» με την βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, και που ακόμα πιο έντονα συνεχίζει να ακολουθείται και σήμερα.

  • Θα μας βρίσκουν απέναντι τους αν νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε η χώρα μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση που μας εμπλέκει σε τόσο μεγάλους κινδύνους για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών. Εναντιωνόμαστε στα βρώμικα σχέδια και στους πολέμους που πάνε να μας εμπλέξουν η αστική τάξη της χώρας μας , η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ.

  • Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την νοθεία των εργατοπατέρων σε μια σειρά συνδικαλιστικούς φορείς, σε όλα τα επίπεδα, που με τη βία επιδιώκουν να αποκλείσουν εργαζόμενους που απλά πήραν την υπόθεση οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους. Η «Πέμπτη φάλαγγα» της αστικής τάξης δεν έχει θέση στο οργανωμένο κίνημα.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις αποφασίσαμε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, την Πέμπτη 8/11/2018 (ξεκινώντας από τις 12.00 τα μεσάνυχτα).

Για την καλύτερη προετοιμασία αυτής της μάχης καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου:

  • Την Τρίτη 16/10/2018 στις 7.00 το απόγευμα στο ΕΚΘ, στην σύσκεψη των σωματείων και των φορέων αγώνα για την οργάνωση της απεργιακής μάχης.

  • Την Τετάρτη 24/10 στις 7.00 το απόγευμα, επίσης στο ΕΚΘ, στην συνέλευση του συνδικάτου μας με το ίδιο θέμα, καθώς και για τον καθορισμό στάσης μας στο επερχόμενο συνέδριο του ΕΚΘ.

  • Η προσυγκέντρωση του κλάδου μας, την ημέρα της απεργίας θα γίνει στις 9.00 το πρωί, στην πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από το Electra Palace) και αργότερα θα σμίξουμε με την συγκέντρωση που καλεί η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα.

Ορισμένα από τα αιτήματα μας αναγράφονται στην ανακοίνωση που επισυνάπτουμε. Παραμένουμε ανυποχώρητοι στο πλαίσιο πάλης που έχουμε εδώ και καιρό αναδείξει και αφορά σε όλα τα μεγαλύτερα ή μικρότερα ζητήματα που μας απασχολούν. Ένα πλαίσιο πάλης που διαμορφώθηκε συλλογικά από όλες τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πανελλαδικά, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ήρθε η ώρα να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες…

Comments are closed.