Σάββατο, Απρίλιος 17

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, έκανε περιοδεία στους χώρους δουλειάς

0
image_pdfimage_print

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, έκανε περιοδεία στους χώρους δουλειάς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις συνθήκες θανάτου  των  δύο συναδέλφων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της εργασίας τους εξ  αιτίας της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της κυβερνητικής αδιαφορίας.

Ζητήσαμε από τους συναδέλφους μας να περιφρουρούν την υγεία και την ασφάλεια τους στους χώρους δουλειάς, να απαιτούν καλύτερους όρους δουλειάς και αγωνίζονται δίπλα στο συνδικάτο τους για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι την αποκλειστική ευθύνη για τους νεκρούς συναδέλφους μας έχει η κυβέρνηση και η εργοδοσία που συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Ξέρουν πως οι θάνατοι στους χώρους δουλειάς δεν οφείλονται ούτε στην «κακία ώρα», ούτε στη «κακή τύχη», τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, την κυβέρνηση και την εργοδοσία που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν.

Κύριο μέλημα τους είναι η εξοικονόμηση πόρων με κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ζητήσαμε από τους συναδέλφους να συμμετέχουν  σημερινή (Τετάρτη 3 Μάρτη) έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, στις 5:00μμ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της πανδημίας. 

Share.

Comments are closed.