Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στηρίζει τη δράση για τις 15 Απρίλη για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στηρίζει τη δράση των σωματείων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων να πραγματοποιήσουν σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 15 Απρίλη παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, με σύνθημα «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».

Οι εργαζόμενοι των Σούπερ Μάρκετ είναι άμεσα εκτεθειμένοι σε κινδύνους αφού εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας, με εξαντλητικά ωράρια, με εντατικοποίηση της εργασίας. Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους παρέχει η κυβέρνηση καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Μένουν μόνο οι υποσχέσεις ότι θα δώσουν κάτι ψίχουλα από τα εκατομμύρια που κονομάνε αυτή τη περίοδο.

Ούτε αυτά φτάνουν, για να αναπληρωθούν οι τόσες πολλές ώρες εργασίας και η εντατικοποίηση, ούτε όλα τα διαφημιστικά σπότ με τα ψεύτικα χαμόγελα και της δήθεν μεγάλης οικογένειας (αφεντικά και εργάτες παρέα!). Οι πραγματικοί ήρωες είναι οι εργάτες που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για το μεροκάματο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την υγιεινή, την υγεία και ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους.

Δίπλα στους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν στα ταμεία όλων των καταστημάτων τζάμια προστασίας.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των Σούπερ Μάρκετ.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των Σούπερ Μάρκετ, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

 

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Οι ναυτεργάτες απεργούν στις 3 Ιούλη για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Φτάνει πια! Δεν θα παίζουμε τις ζωές μας κορώνα-γράμματα! Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Απόλυση μάνας παιδιών με αναπηρία από το Γενικό Κρατικό

Απέλυσαν για μία ακόμη φορά καθαρίστρια μάνα δυο παιδιών με βαριά αναπηρία την ΑΚ...