Τρίτη, 26 Μαΐου

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής για τα λουκέτα στα εργοστάσια του όμιλου Στασινόπουλου

image_pdfimage_print

Πριν ο «αλέκτωρ λαλήσει τρις» ξεγυμνώνεται η αλήθεια που κρύβεται πίσω από το σύνθημα της Κυβέρνησης ότι όλοι μαζί πρέπει να πολεμήσουμε τον αόρατο εχθρό…

Ο Όμιλος Στασινοπούλου βάζει λουκέτο σε μία σειρά εργοστάσιά του, βγάζοντας σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες συναδέλφους…

Ήδη το παράδειγμα του δείχνουν να θέλουν να ακολουθήσουν κι άλλοι εργοδότες του κλάδου…
Χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι που τους αναστέλλεται η σύμβαση, και άλλοι τόσοι που τους γυρνούν σε εκ περιτροπή εργασία να δουλεύουν 15 μέρες και να παίρνουν μισό μισθό , αφού δεκάδες επιχειρήσεις, η μία μετά την άλλη κάνουν χρήση και αξιοποιούν τα δώρα της Κυβέρνησης.

Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου σαν έτοιμη από καιρό, σαν να γνώριζε το περιεχόμενο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης, σαν να τις είχε παραγγείλει… σπεύδει να τις αξιοποιήσει στο έπακρο….

Η αμεσότητα και ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιούν τα εργαλεία που τους έδωσε η Κυβέρνηση, δείχνουν ότι οι εργοδότες ναι μεν αξιοποιούν τα μέτρα προς όφελός τους για να ξεπεράσουν τη σκόπελο της κρίσης της πανδημίας, γνωρίζουν ( και ως τέτοια τα έχουν ζητήσει από την Κυβέρνηση) ότι αυτά τα μέτρα τα θέλουν πολύ περισσότερο για την επόμενη μέρα…

Συνάδελφοι, γινόμαστε μάρτυρες για μία ακόμη φορά του ίδιου έργου, μία ακόμη βαθιά κρίση που καλούμαστε να την πληρώσουμε εμείς για να προστατευτούν και να αυγατίσουν τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι όμως αν νομίζουν ότι εμείς οι εργαζόμενοι θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να μας βάλουν να πληρώσουμε άλλη μια καπιταλιστική κρίση, στο όνομα δήθεν της κοινής προσπάθειας να ξεπεραστεί το πρόβλημα της πανδημίας.

Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να μην νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τη νέα αντεργατική επίθεση που ξεδιπλώνεται, και να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την επιχείρηση Κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας να βάλουν σε μόνιμη καραντίνα τις κατακτήσεις μας τα δικαιώματά μας και τις ελευθερίες μας.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων, των συνδικαλιστών, των συνδικάτων του κλάδου σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα το επόμενο διάστημα για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην εργασία με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα μας στην υγεία, στην παιδεία, στην ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι εργαζόμενοι εν μέσω πανδημίας δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε τη σφαγή μας.

Απαιτούμε άμεσα:

• Την πλήρη ασφαλιστική και μισθολογική κάλυψη όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα σχέσης εργασίας.
• Εδώ και τώρα να καταργηθούν τα μέτρα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που τσακίζουν τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις.
• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους εργοδότες στους χώρους εργασίας για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Με τα συνδικάτα στην πρώτη γραμμή συνεχίζουμε τη μάχη…
Κάνεις μόνος του

Comments are closed.