Σάββατο, 4 Ιουλίου

Το Συνδικάτο Καθαριστών – Καθαριστριών Αττικής : Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία μας σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

image_pdfimage_print

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία μας σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

 Η ΠΝΠ που κατατέθηκε εν μια νυκτί αποτελεί ευθεία βολή στα προγράμματα απεξάρτησης που προσφέρουν ποιοτική δωρεάν απεξάρτηση   χωρίς υποκατάστατα κ χωρίς διακρίσεις.

Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης ,όπου τα κοινωνική αδιέξοδα ,η έλλειψη κοινωνικών αξιών, οδηγεί σε έξαρση και διάδοση των εξαρτήσεων, η κυβέρνηση  προκλητικά προσπαθεί να παρέμβει στο τρόπο λειτουργίας τους αλλοιώνοντας τις αρχές του ΚΕΘΕΑ που βασίζονται στην ισότιμη συμμετοχή στο διάλογο και στη λογική της ζωής χωρίς υποκατάστατα και εξαρτήσεις

Η παρέμβαση της κυβέρνησης επηρεάζει συνολικά όσους εμπλέκονται στο χώρο των εξαρτήσεων εργαζομένους στα προγράμματα ,χρήστες ,γονείς, συγγενείς και θέτει ερωτήματα σχετικά με τη πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάρτησης .

 Η κυβέρνηση όπως και προηγούμενη  κυβέρνηση του Σύριζα έχουν συμβιβαστεί στη λογική των υποκατάστατων που προωθείται και στηρίζετε από την Ε Ε .Παράλληλα προωθούσαν   τη ναρκοκουλτούρα με διάφορες απόψεις( διαχωρισμού σκληρών μαλακών ναρκωτικών αποποινικοποίηση της κάνναβης κλπ )

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων των χρηστών των οικογενειών τους στηρίζοντας  τα στεγνά προγράμματα ως κύριο μοντέλο θεραπείας.

  Στηρίζουμε το ΚΕΘΕΑ  και ζητάμε τη διαφύλαξη του χαρακτήρα και την ενίσχυση του 

Για τη δημιουργία και άλλων μονάδων  που θα στηρίζουν μια ζωή χωρίς υποκατάστατα 

Δηλώνουμε  την συμπαράσταση  μας στις θεραπευτικές κοινότητες και είμαστε στο πλάι τους στον αγώνα για μια κοινωνία αξιών ονείρων και ιδανικών χωρίς εξαρτήσεις.

Comments are closed.