Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20

Το Συνδικάτο Φαρμάκου καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καλλιθέας και την δημοτική αρχή που χορήγησαν άδεια στην φαρμακαποθήκη ΠΡΟΦΑΡΜ προκειμένου να λειτουργεί κάθε Σάββατο.

image_pdfimage_print

Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Καλλιθέας και την δημοτική αρχή που χορήγησαν άδεια στην φαρμακαποθήκη ΠΡΟΦΑΡΜ  που βρίσκεται στα όρια του δήμου, προκειμένου να λειτουργεί κάθε Σάββατο.

Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή  του Δήμου Καλλιθέας ενισχύει την προσπάθεια του εργοδότη της συγκεκριμένης φαρμακαποθήκης να παραβιάσει την σύμβαση του κλάδου που προβλέπει εργασία από Δευτέρα ως Παρασκευή 08.00π.μ.-04.00.μ.μ. 

Όπως πληροφορηθήκαμε  από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης για αυτό το κρίσιμο για τους εργαζόμενους θέμα  δεν έγινε καν συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Πολύ περισσότερο, δεν ρωτήθηκαν οι εργαζόμενοι του κλάδου που εκπροσωπούνται από το Κλαδικό Συνδικάτο.

Το Συνδικάτο μαζί με την Ομοσπονδία μας (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) έκανε άμεση παρέμβαση στον αντιδήμαρχο κ. Μπαρμπάκο  και απαίτησε συνάντηση με τον Δήμαρχο, προκειμένου να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας, για τα Σάββατα, στην συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη.

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε την συνάντηση με την δικαιολογία της προεκλογικής περιόδου. Στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όμως, και  συγκεκριμένα στις 18-04-2019 χορηγήθηκε η άδεια  στην φαρμακαποθήκη για να λειτουργεί τα Σάββατα. 

Το Συνδικάτο μας ξεκαθαρίζει τα εξής:

Οι φαρμακαποθήκες δεν είναι σημείο λιανικής αλλά χονδρικής πώλησης και η εμβέλεια τους ξεπερνά τα όρια ενός δήμου, φτάνει σε όλη την Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα επιτρέψουμε επομένως σε καμία δημοτική αρχή να παίξει με το ωράριο εργασίας των συναδέλφων μας σε όλο το κλάδο. Όσο αφορά τις τρέχουσες ανάγκες της τροφοδότησης των φαρμακείων κατά την ημέρα του Σαββάτου, υπάρχουν οι φαρμακαποθήκες που  εφημερεύουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από την στάση της Δημοτικής αρχής στην Καλλιθέα αλλά και όπου αλλού δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια εξυπηρετούν  τα εργοδοτικά συμφέροντα σε βάρος των εργαζομένων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η νέα δημοτική αρχή το Συνδικάτο μαζί με τους εργαζόμενους θα κλιμακώσουν τον αγώνα και θα απαιτήσουν να ανακληθεί η άδεια που δόθηκε στην ΠΡΟΦΑΡΜ για να λειτουργεί τα Σάββατα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Comments are closed.