Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων για την πυρκαγιά στο ξενοδοχείο ATHENAUM PALACE

image_pdfimage_print

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους που εργάζονται στο Ξενοδοχείο ATHENAUM PALACE και που σήμερα μπήκε σε κίνδυνο η ίδια η ζωή τους , μετά την ξαφνική πυρκαγιά στο ξενοδοχείο. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν την ώρα της πυρκαγιάς και οι οποίοι νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο, θα είμαστε συνέχεια δίπλα τους.

Αυτές είναι οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η ΝΔ, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ των μεγαλοξενοδόχων και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου μιας και έχει πλέον γίνει κανόνας η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να μην πραγματοποιεί τους απαραίτητους έλεγχους στους χώρους δουλειάς για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων, για τη τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την εκπαίδευση τους σε έκτακτες καταστάσεις όπως σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού.

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τη φωτιά, όπως επίσης να υπάρξει άμεσα έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το αν υπήρχε το απαιτούμενο σύστημα πυροπροστασίας, όπως και το απαιτούμενο σχέδιο διαφυγής για τους εργαζόμενους και τους πελάτες του Ξενοδοχείου.

Να διασφαλιστούν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του Ξενοδοχείου. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο. Αντίστοιχα να μη χάσει τη δουλειά του κανένας εργαζόμενος στην εργολαβική εταιρεία που η ίδια η ιδιοκτησία του Ξενοδοχείου έχει συστήσει. Να μη γίνει καμία απόλυση και να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Ξενοδοχεία της εταιρείας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη πυρκαγιά στο ATHENAUM PALACE.

Comments are closed.