Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού στην Αττική χαιρετίζει την αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου σε όλη τη χώρα

0
image_pdfimage_print

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού στην Αττική χαιρετίζει την αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου σε όλη τη χώρα, που με συγκεντρώσεις, πορείες και παρεμβάσεις ανέδειξαν τα τεράστια προβλήματα και τα δίκαια αιτήματά μας.

Η επιστροφή  όλων στη δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα  και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας ακούστηκε από χιλιάδες εργαζόμενους σε όλες τις μεγάλες  τουριστικές περιοχές.

Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανεξάντλητη δύναμη που εξασφαλίζει η ενότητά μας με κριτήριο τις ανάγκες μας.

Η σιωπή της κυβέρνησηςμέσω του διευθυντή του υπουργείου εργασίας απέναντι σε όσα ζητούν οι εργαζόμενοι του κλάδου για να επιβιώσουν, φανερώνει ότι έχει αποφασίσει τι έχει σκοπό να κάνει με μας.

Με ελεύθερες τις απολύσεις, χωρίς διασφάλιση της επαναπρόσληψης, με αβεβαιότητα για εφαρμογή ακόμη και αυτών των ανεπαρκών μέτρων που στήριξαν για ελάχιστο χρόνο το εισόδημά μας μέχρι σήμερα και κυρίως με το νέο νόμο που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, θα ανοίξουν εργοδότες και κυβέρνηση τον τουρισμό για το 2021.

Με την πανδημία να θερίζει, με τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό να έχουν εξαντλήσει προ πολλού τις αντοχές τους, με τον εμβολιασμό να κοντράρει στους ανταγωνισμούς των πολυεθνικών θα ανοίξουν μεταφορές και ξενοδοχεία, δίχως ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών.

Το μέλλον που μας  ετοιμάζουν δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε, αυτό που έχουμε ανάγκη.

Γι’ αυτό και οι αγώνες μας θα συνεχιστούν, θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, με καθοριστικό σταθμό την Εργατική Πρωτομαγιά στις 6 του Μάη με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση, η μεγαλοεργοδοσία και τα στηρίγματά τους μέσα στα σωματεία, θα υπερασπίσουμε το 8ωρο, τα Συνδικάτα μας, το εισόδημα, την υγεία μας, την ίδια τη ζωή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ

Στις 10 πμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

 

Share.

Comments are closed.