Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά επιχειρήσεων του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων  καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά επιχειρήσεων του νησιού που από το πρωί απαιτούν οι εργαζόμενοι να βρεθούν στη δουλειά για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

 Από χθες το νησί μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με την εκδήλωση του κυκλώνα “Ιανού” που έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές και έχει δημιουργήσει μεγάλη δυσκολία στις μετακινήσεις με πολλούς δρόμους να είναι επικίνδυνοι να τους διασχίσεις .

Ενώ υπάρχουν αυτές οι συνθήκες και έχουν δοθεί εντολές για περιορισμό της κυκλοφορίας , υπάρχουν περιπτώσεις,όπως μας καταγγέλλεται, που οι εργοδότες καλούν τους εργαζόμενους να πάνε αμέσως για δουλειά, αναγκαζόμενοι να μετακινηθούν από κάθε γωνιά του νησιού , με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους και να βρίσκονται ακόμα και  ” σε 20′ στη δουλειά”!

  Το σωματείο μας καταδικάζει αυτές τις ενέργειες, οι οποίες βέβαια δεν μας εκπλήσσουν αφού κύριο μέλημα δεν είναι η προστασία των εργαζομένων και καλεί εδώ και τώρα τις αρμόδιες αρχές να βάλουν τέλος  σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

 Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να μας καταγγέλλουν γεγονότα όπως αυτά που από το πρωί μας μεταφέρουν και να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς αλλά να βάλουν σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια τους.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Αλλαγή τοποθεσίας του 1ου Εργατικού Φεστιβάλ

Αλλαγή τοποθεσίας του 1ου Εργατικού Φεστιβάλ Στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου στο Βαθύ το Φεστιβάλ Σάββατο...

Σωματείο Εργαζομένων στο Εργοστάσιο Παυλίδη της MONDELEZ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην Tasty

Το σωματείο μας στέλνει τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε...

Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ: Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην εταιρεία Cooke Ιχθυοκαλλιέργειες

Σοβαρά ζητήματα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην εταιρεία Cooke Ιχθυοκαλλιέργειες έχουν...