Τετάρτη, 23 Ιουνίου

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού.

0
image_pdfimage_print

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού.

Το νέο πακέτο στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση και στηρίζει με ζεστό κρατικό χρήμα την μεγαλοεργοδοσία αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους του κλάδου. Την ίδια στιγμή που ετοιμάζει πακέτο ζεστού κρατικού χρήματος στους μονοπωλιακούς ομίλους , χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι στον Νομό μας, ζουν από την αρχή της καραντίνας με ελάχιστο ή μηδαμινό εισόσημα.

Η κυβέρνηση στέλνει για άλλη μια φορά τον λογαριασμό της κρίσης στους ίδιους τους εργαζόμενους. Το σχέδιο της για την επανεκκίνηση του τουρισμού προβλέπει 400€ για τους εποχικούς και κατάργηση της επαναπρόσληψης και 500€ για τους υπόλοιπους. Η καθιέρωση των αντεργατικών ΠΝΠ είναι δεδομένη πλέον για την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση του εισοδήματος πάνω από 50%,η κατάργηση της σταθερής δουλειάς βρίσκονται στο βωμό της θυσίας για την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού -Τουρισμού και στον Νομό Χανίων ,μας προετοιμάζει για το ποιος θα είναι για άλλη μια φορά αυτός που θα πληρώσει τις συνέπειες της κρίσης.

Θέλουν να ξεχάσουμε ότι μόνο στην Κρήτη το τουριστικό κεφάλαιο από την δουλειά των εργαζομένων έβαλε στα σεντούκια του 3,9 δίς ευρώ μόνο την περυσινή σαιζόν, ενώ αντίστοιχα το ποσό στην εξαετία έφτασε τα 22 δις ευρώ . Από όλο αυτόν τον πλούτο στους μισθούς κατέληξε μόνο το 5% . Οι κρατικές ενισχύσεις και τα πακέτα στήριξης που δίνονται απλόχερα στην μεγαλοεργοδοσία ,προέρχονται από την άγρια φοροληστία που επέβαλαν στα λαϊκά στρώματα όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Την ίδια στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα κουνούσαν το δάχτυλο στον λαό, υποδεικνύοντας την «ατομική» μας ευθύνη ώστε να μην εξαπλωθεί η πανδημία , όλα αυτά ξεχνιούνται όταν είναι να θιχτούν τα συμφέροντα του τουριστικού-επισιτιστικού κεφαλαίου, των μεγάλων μονοπωλίων στις αερομεταφορών.

Προκλητικά καταργούν κάθε μέτρο ελέγχου του εισερχόμενου τουρισμού και πρόληψης
κατά του κορονοϊού, την ώρα που εξακολουθούν να κουνούν σε εμάς το δάχτυλο για την
«ατομική ευθύνη» και την υπευθυνότητα.

Το σωματείο μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό και χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που διαδήλωσαν μαζικά σε όλους τους Νομούς της Κρήτης στις 20 Μαϊου. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων ώστε να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης ,της ΕΕ , της μεγαλοεργοδοσίας. Είναι σχεδιασμοί που ικανοποιούν πάγιες απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων ,που έχουν στόχο μια και καλή να απαλλαγούν από ασφαλιστικές εισφορές, ΚΣΣΕ, κατεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που οργανώνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων (Σωματείο Επισιτισμού) την Πέμπτη 28 Μαϊου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 7μ.μ ,στα πλαίσια της Πανελλαδικής μέρας δράσης των εργαζομένων του κλάδου.

Share.

Comments are closed.