Το σωματείο ΕΒΓΑ την Παρασκευή στις 16:30 θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου

image_pdfimage_print

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και η καταστολή της με δεκάδες νεκρούς ήταν η αρχή του τέλους της χούντας. Κάτω από το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου το 1974 η χούντα κατέρρευσε . Τιμούμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης όλους όσους αγωνίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και διώχτηκαν από τη αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία

Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα για την νεολαία και το λαό.
Ιδιαίτερα τα συνθήματα ΕΞΩ οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα από ποτέ.
Σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν σε ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, Αιγαίο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς .

Οι αγώνες του λαού και οι θυσίες του απέδειξαν ότι η δύναμη είναι στην οργάνωση, στην συμπόρευση της νεολαίας με το εργατικό κίνημα.

Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα να δυναμώσουμε την συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη, ενάντια στις απαιτήσεις ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΕΕ- ΔΝΤ.

Το σωματείο μας την Παρασκευή στις 16:30 θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου και το Σάββατο σας καλούμε να πάρουμε μέρος στις 17:00 στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Comments are closed.