Το σχέδιο των ΗΠΑ για την Παλαιστίνη είναι βόμβα για όλη την Μεσόγειο

image_pdfimage_print

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταδικάζει το σχέδιο που παρουσίασαν οι ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ-Ισραήλ, επιδιώκουν με αυτό το σχέδιο να βάλουν ταφόπλακα στον αγώνα του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, διαμορφώνοντας τετελεσμένα με την υπόσχεση ενός παλαιστινιακού «κράτους» καρικατούρα.

            Με το σχέδιο αυτό ΗΠΑ-Ισραήλ νομιμοποιούν την παράνομη κατοχή της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ. Ανοίγει ο δρόμος για νέες πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Ταυτόχρονα, πετάνε στον κάλαθο της ιστορίας τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο. Δημιουργούν τεράστιο και επικίνδυνο προηγούμενο για άλλα διεθνή ζητήματα, ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου που η υπάρχει παράνομη κατοχή της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία, αλλά και αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο. Με αυτήν την κίνηση ΗΠΑ-Ισραήλ νομιμοποιούν το «δίκαιο» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πολέμων, του ρατσιστικού ισραηλινού απαρτχάιντ. Νομιμοποιείται η καταπίεση και η σφαγή ενός ολόκληρου λαού.

            Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν τις επικίνδυνες αυταπάτες που συστηματικά καλλιεργούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Είτε περί «διαβολικά καλών» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε περί «πόλου σταθερότητας» της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι με η Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις που από κοινού ετοίμασαν και συμφώνησαν είναι κομμάτι των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή.

            Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεση του στο σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης και δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Άμεση υλοποίηση της απόφασης της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Να σταματήσει η πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και κάθε είδους συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ.

ΟΧΙ στην Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις Βάσεις

 

 Όλοι στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις

την Πέμπτη 30 Γενάρη

Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 18.30

 

 

 

Comments are closed.