Το πρόγραμμα της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής για 27 – 28 Νοέμβρη 2021

0
image_pdfimage_print

Παράκληση της εκπομπής : Εάν υπάρχουν παραμύθια στις βιβλιοθήκες των σπιτιών σας, που αξίζει να διαβαστούν από την εκπομπή μας ή που αρέσουν στα παιδιά σας, ακόμη και αν άρεσαν σε σας κάποτε, θα θέλαμε να μας τα δανείσετε ή να μας τα χαρίσετε

Το πρόγραμμα της παιδικής εκπομπής ‘’Οι Αγριόχηνες’’ στο webradio του ΠΑΜΕ για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021 έχει ως εξής:

Το Σάββατο στις 6μμ, θα ακουστεί το Παραμύθι “Η ιστορία του νερού” της Άννας Ψυχογιού Περιστεράκη.

Εγώ, παιδιά, μια ψιχάλα της βροχούλας σας μιλώ. Θα σας πω την ιστορία μου όπως ακριβώς είναι και φαντάζομαι ότι θα σας αρέσει.
Ήμουν λοιπόν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες αδελφές μου και κυλούσαμε σε ένα δάσος. Είχαμε σχηματίσει ένα ρυάκι και με το γάργαρο νερό μας ποτίζαμε τη γη απ’ όπου περνούσαμε. Ποτίζαμε τα αγριολούλουδα, τους θάμνους και οι ρίζες των δέντρων μας ρουφούσαν ασταμάτητα.
Τα πουλάκια, τα ελάφια και όλα τα ζώα του δάσους έρχονταν και έπαιρναν από τη δροσιά μας.
Εγώ λοιπόν, παιδιά, κύλησα μέρες, κύλησα νύχτες σ’ αυτό το ρυάκι και έφτασα μέχρι τη θάλασσα. Χαρούμενη παιχνίδιζα με τα ψαράκια και τις βαρκούλες.
Μια μέρα, όμως, που ο ουρανός ήταν καταγάλανος και ο ήλιος έκαιγε, ζεστάθηκα τόσο πολύ, που άρχισα να ζαλίζομαι. Ένιωθα ότι πετούσα στον αέρα. Πετούσα, πετούσα σαν ένα φτερό που το παρασύρει ο άνεμος. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, κατάλαβα ότι δεν ήμουν μαζί με τις χιλιάδες άλλες αδελφές μου, τις άλλες ψιχάλες.
Είχα φτάσει πολύ ψηλά, μακριά από τη γη, κοντά σχεδόν στον ήλιο. […   

 

Την Κυριακή στις 11πμ,  το παραμύθι «Μια φορά ήταν… η Κολοτούμπα» της Σοφίας Μαντούβαλου.

Η Κολοτούμπα που έτρωγε μόνο μπανάνες αποφασίζει να πάρει μέρος στους αγώνες της ζούγκλας, αλλά είναι απογοητευμένη, γιατί στην προπόνηση τα πάει χάλια. Ο φίλος της ο Πανω κάτω, της δίνει τη χρυσή συμβουλή: «Όποιος τρώει σωστά, κοιμάται σωστά, γυμνάζεται σωστά είναι γερός και δυνατός».

Σε επανάληψη μεταδίδονται κάθε Σάββατο στις 11.00 και κάθε Κυριακή στις  6 μμ οι εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας.

Share.

Comments are closed.