Το ΠΑΜΕ Καταγγέλλει Τις Νέες Συλλήψεις Εργαζομένων Στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στην Τουρκία κατά τη διάρκεια κινητοποίησης του Συνδικάτου Nakliyat Is, μέλους της ΠΣΟ, για την καταβολή οφειλομένων των εργαζομένων των Σουπερμάρκετ REAL.

Οι εργαζόμενοι των REAL, αφού εξαγοράστηκε η επιχείρηση στην οποία δούλευαν από τον όμιλο MAKROMEDIA MARKT, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη τους και την καταβολή των οφειλόμενων. Μετά από κινητοποιήσεις μηνών και με τη συμπαράσταση και των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων της Ελλάδας και του ΠΑΜΕ, η εργοδοσία υποσχέθηκε αρχικά την καταβολή του 50% των οφειλομένων στις 20 Σεπτέμβρη. Αφού η εργοδοσία αθέτησε και αυτή της τη δέσμευση, οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο προχώρησαν σε κινητοποίηση σε καταστήματα του ομίλου. Η εργοδοσία απάντησε με την βοήθεια της αστυνομίας και τη σύλληψη 15 εργαζομένων και συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων, του Προέδρου του Συνδικάτου και μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ, Αλί-Ριζά Κουσμάνογλου. Μετά από μαζική κινητοποίηση στο αστυνομικό τμήμα, και μετά από αρκετές ώρες κράτησης, οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Και στη Τουρκία, όπως και στην Ελλάδα με τα συνεχή αγροτοδικεία, συλλήψεις και διώξεις συνδικαλιστών, καταστολή των κινητοποιήσεων ενάντια τους πλειστηριασμούς κτλ αποδεικνύεται ότι οι Κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί καταστολής βρίσκονται στην διάθεση των εργοδοτών για την κατάπνιξη των εργατικών διεκδικήσεων.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις νέες συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στην Τουρκία που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Ο αγώνας για το δίκιο των εργατών δεν σταματά με συλλήψεις και τρομοκρατία. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων των Σουπερμάρκετ REAL και του Συνδικάτου Nakliyat Is στον δίκαιο αγώνα τους.

Περισσότερα

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...

Αλληλεγγύη στη Νέα Μεγάλη Απεργία των Εργατών της Γαλλίας στις 31 Γενάρη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που κλιμακώνουν τον αγώνα...