Το ΠΑΜΕ Καταγγέλλει Τις Νέες Συλλήψεις Εργαζομένων Στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στην Τουρκία κατά τη διάρκεια κινητοποίησης του Συνδικάτου Nakliyat Is, μέλους της ΠΣΟ, για την καταβολή οφειλομένων των εργαζομένων των Σουπερμάρκετ REAL.

Οι εργαζόμενοι των REAL, αφού εξαγοράστηκε η επιχείρηση στην οποία δούλευαν από τον όμιλο MAKROMEDIA MARKT, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη τους και την καταβολή των οφειλόμενων. Μετά από κινητοποιήσεις μηνών και με τη συμπαράσταση και των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων της Ελλάδας και του ΠΑΜΕ, η εργοδοσία υποσχέθηκε αρχικά την καταβολή του 50% των οφειλομένων στις 20 Σεπτέμβρη. Αφού η εργοδοσία αθέτησε και αυτή της τη δέσμευση, οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο προχώρησαν σε κινητοποίηση σε καταστήματα του ομίλου. Η εργοδοσία απάντησε με την βοήθεια της αστυνομίας και τη σύλληψη 15 εργαζομένων και συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων, του Προέδρου του Συνδικάτου και μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ, Αλί-Ριζά Κουσμάνογλου. Μετά από μαζική κινητοποίηση στο αστυνομικό τμήμα, και μετά από αρκετές ώρες κράτησης, οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Και στη Τουρκία, όπως και στην Ελλάδα με τα συνεχή αγροτοδικεία, συλλήψεις και διώξεις συνδικαλιστών, καταστολή των κινητοποιήσεων ενάντια τους πλειστηριασμούς κτλ αποδεικνύεται ότι οι Κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί καταστολής βρίσκονται στην διάθεση των εργοδοτών για την κατάπνιξη των εργατικών διεκδικήσεων.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις νέες συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στην Τουρκία που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Ο αγώνας για το δίκιο των εργατών δεν σταματά με συλλήψεις και τρομοκρατία. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων των Σουπερμάρκετ REAL και του Συνδικάτου Nakliyat Is στον δίκαιο αγώνα τους.

Περισσότερα

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...

Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από...

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...