Το ΠΑΜΕ καλεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Κυριακή 1η Μαΐου

Δημοσιεύτηκε στις

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

EΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ

Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ.

Πρόσφυγες, μετανάστες, ταξικά μας αδέλφια που ξεριζωθήκατε από τον τόπο σας, κυνηγημένοι από την πείνα, τις επιθέσεις, την καταστροφή και τον πόλεμο, και βρεθήκατε στην χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και τα παιδιά σας.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τα ταξικά συνδικάτα σας καλωσορίζουμε στην πατρίδα μας και σας καλούμε στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά σας σε δουλειά, υγεία και παιδεία, σε ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, στο άσυλο και σε νόμιμες άδειες διαμονής. Σ’ αυτό τον αγώνα δεν είστε μόνοι! Οι αιτίες που σας οδήγησαν στον δρόμο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, είναι οι ίδιες που φέρνουν τα δεινά των Ελλήνων εργαζομένων και του λαού. Ο αντίπαλος είναι κοινός: Τα αφεντικά μας, οι καπιταλιστές, που μας εκμεταλλεύονται και κερδίζουν από την δική μας δουλειά και τους κόπους. Για τα δικά τους κέρδη, εφαρμόζονται αντιλαϊκές πολιτικές, μειώνονται μισθοί και συντάξεις, αφαιρούνται κατακτήσεις της εργατικής τάξης κατακτημένες με αίμα, μεγαλώνει η καταστολή ενάντια στους εργατικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο, εξαπολύονται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ο πόλεμος σε δεκάδες γωνιές του πλανήτη.

Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά 2022, να τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο για οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας το Μάη του 1886 μέχρι και σήμερα, το εργατικό κίνημα σε κάθε χώρα μετρά τις δικές του “Πρωτομαγιές” στους διαρκείς ταξικούς αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση. Έτσι και στην Ελλάδα, η εργατική τάξη είναι περήφανη: Για την  Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη, όταν η μεγάλη απεργία των καπνεργατών πνίγηκε στο αίμα από τις δυνάμεις καταστολής. Για την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, όταν οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής εκτέλεσαν 200 πρωτοπόρους κομμουνιστές. Για τους σημαντικούς εργατικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων και κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπως πριν από δύο χρόνια, όταν τα εργατικά συνδικάτα αψήφησαν την απαγόρευση της κυβέρνησης και πραγματοποίησαν τη μεγαλειώδη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς του 2020.

Η φετινή Πρωτομαγιά σημαδεύεται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία μετά από την απαράδεκτη δολοφονική ρωσική εισβολή. Όσες και όποιες προφάσεις και αν κάθε φορά βρίσκουν οι ιμπεριαλιστές, γνωρίζουμε πως η αλήθεια που οδηγεί σε νέες πολεμικές επεμβάσεις είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας.

Οι λαοί για άλλη μια φορά καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό από τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων με το αίμα τους. Οι συνέπειες είναι ήδη πολύ βαριές για τον ουκρανικό λαό και το ρωσικό λαό, όπως και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Μακελειό σε ανθρώπινες ζωές, εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεριζωμένοι από τον τόπο τους. Στις χώρες της Ευρώπης αυξάνονται οι δαπάνες για τους πολεμικούς εξοπλισμούς που τους πληρώνουν οι λαοί, εξαπλώνεται η ενεργειακή ακρίβεια και η φτώχεια. Η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχουν γεμίσει την χώρα με αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις. Γι’ αυτό και στην φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί: Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο των ληστών. Καμία συμμετοχή στο νέο σφαγείο!

Συνάδελφοι, πρόσφυγες και μετανάστες

Ξέρουμε ότι τα αφεντικά σας εκμεταλλεύονται με τον πιο άγριο τρόπο, μπαίνετε στην παραγωγή με τους χειρότερους όρους, χειρότερες αμοιβές, χωρίς -τις περισσότερες φορές- ούτε καν τα πλέον αυτονόητα δικαιώματα, έρχεστε συχνά αντιμέτωποι με ρατσιστικές επιθέσεις και το φασιστικό δηλητήριο. Πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, τα εργατικά συνδικάτα έχουμε καθήκον να σας απλώσουμε το χέρι! Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί μέσα από τον οργανωμένο εργατικό κίνημα της χώρας μας απέναντι στις δυνάμεις που μας εκμεταλλεύονται και μας εξωθούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Τα θετικά παραδείγματα του πρόσφατου διαστήματος, όπως ο η οργάνωση του αγώνα από τους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, αποτελούν οδηγό για την συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα και να δυναμώσουν τον αγώνα και την πάλη για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης  και για ικανοποιητικούς μισθούς και μεροκάματα

Μας ενώνουν οι κοινές ελπίδες και όνειρα, μας ενώνει ο κοινός αγώνας για επιβίωση, για δουλειά, μισθό, δικαιώματα, ο αγώνας όλων μας για καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ

Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ.

Περισσότερα

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές στη ΛΑΡΚΟ – Νεκρωσε η Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ στέλνει μήνυμα: Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω...

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω από τη δουλειά τους, τα σπίτια τους, τον...

Συγκέντρωση Τετάρτη 17 Ιούλη στις 10.30 στην είσοδο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους 10.30π.μ. στην είσοδο του εργοστασίου στη...