Το ΠΑΜΕ διοργανώνει στην Αθήνα το 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλαδικής Μεταφορών της ΠΣΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Tο ΠΑΜΕ πρόκειται να φιλοξενήσει στην Αθήνα στις 21-22 Νοεμβρίου 2023 το 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Κλαδικής των Μεταφορών – Επικοινωνιών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, σε ένδειξη αλληλεγγύης και αναγνώρισης των μεγάλων αγώνων των εργατών της Ελλάδας και στον κλάδο των μεταφορών. Στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών της Ελλάδας για συλλογικές συμβάσεις αλλά και στους μεγάλους νικηφόρους αγώνες των χιλιάδων εργατών διανομέων της EFOOD, των λιμενεργατών της COSCO, των σιδηροδρομικών, αγώνες και νίκες που έγιναν σημείο αναφοράς για τα αγωνιστικά συνδικάτα όλου του κόσμου.

Με σύνθημα :

 Η εργατική τάξη οργανώνεται, προχωρά μπροστά για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, εκμετάλλευση, το συνέδριο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα σε μια περίοδο που οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών οξύνονται, οι πολεμικές συγκρούσεις φουντώνουν με κίνδυνο να γενικευτούν. Ο διεθνής κλαδικός συντονισμός, ιδιαίτερα στους τομείς των μεταφορών και επικοινωνιών, αποτελεί όπλο για τον αγώνα των συνδικάτων και των λαών όλου του κόσμου.

Δεκάδες αντιπρόσωποι, συνδικαλιστές από τους κλάδους των μεταφορών και των επικοινωνιών, από όλες τις ηπείρους του πλανήτη αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα, να συζητήσουν το συντονισμό και το σχέδιο δράσης τους για τα επόμενα χρόνια.

Το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα της Αττικής θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την διεξαγωγή και την ολοκλήρωση του συνεδρίου όπως ακριβώς ταιριάζει στην αλληλεγγύη που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δεχθεί από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αττική και σε άλλες πόλεις για δημόσια δωρεάν Υγεία για...

Δράσεις στην χθεσινή Διεθνή μέρα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Παρεμβάσεις και δράσεις αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό πραγματοποίησαν χθες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς. Δείτε...

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου 7μ.μ στο Σύνταγμα

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων στο συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη...