Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία, τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς στο Δημόσιο κόντρα στην απεργοσπαστική απόφαση της ΑΔΕΔΥ. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους απεργούς εργάτες της ΛΑΡΚΟ που όλο αυτό το διάστημα δίνουν μάχη για τη δουλειά τους, τη ζωή τους, τις οικογένειές τους, για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή με διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Η σημερινή απεργία δείχνει τη δύναμη της οργάνωσης των εργαζομένων που υποφέρουν από τα κύματα ακρίβειας, από την επίθεση στο εργατικό εισόδημα και στα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι η ώρα τώρα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο διεκδικητικός αγώνας για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, για αυξήσεις στους μισθούς απέναντι στα ψίχουλα της κυβέρνησης, στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία.

Η σημερινή απεργία πέτυχε κόντρα στην καταψήφισή της από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα αριστερά στην ΑΔΕΔΥ όπως ακριβώς την καταψήφισαν οι ίδιες παρατάξεις στη ΓΣΕΕ, στην προηγουμένη απεργία στις 28 Φλεβάρη, διασπώντας το απεργιακό μέτωπο. Επιβεβαιώνουν τον ρόλο τους ως σταθερή συμπολίτευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συνεχίζουμε μπροστά με αγώνα οργανωμένο για όσα καθορίζουν τη ζωή μας. Λογαριαζόμαστε τώρα με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις εργοδοτικές ενώσεις, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ και τις οδηγίες της. Προσπερνάμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που μπαίνουν εμπόδιο στον δίκαιο αγώνα, αλλάζουμε τους συσχετισμούς.

Με τους αγώνες μας σε κάθε κλάδο, στα εργοστάσια και σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση, την κάθε εργοδοσία και τις δυνάμεις τους σε υποχώρηση.

Να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας μας από τα δύο ταυτόχρονα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Να επιστρέψουν τώρα πίσω όλες οι στρατιωτικές-ναυτικές δυνάμεις που είναι έξω από τα σύνορα της χώρας και η φρεγάτα ΥΔΡΑ.  Εκφράζουμε τη σταθερή αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που δίνει τη μάχη της επιβίωσης κόντρα στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Καλούμε σε συμμετοχή στην 41η Μαραθώνια πορεία ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απρίλη, με εκκίνηση τον Τύμβο του Μαραθώνα και στη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 6:30 μμ. Η φετινή μαραθώνια πορεία ειρήνης συμπίπτει με την αποστολή που οργανώνουν δεκάδες συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στο Βελιγράδι για τα 25 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε μαζικά στον εργατικό – λαϊκό αγώνα δρόμου που συνδιοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά στις 28 Απρίλη, που είναι αφιερωμένος στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές, την Πρωτομαγιά του ’44. Ο αγώνας δρόμου θα ξεκινήσει από το κτίριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» στις 8 πμ και ο τερματισμός θα γίνει στον τόπο εκτελέσεων, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Με τους αγώνες μας σε κάθε κλάδο, στα εργοστάσια και σε κάθε χώρο δουλειάς, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση, την κάθε εργοδοσία και τις δυνάμεις τους σε υποχώρηση, δυναμώνοντας παντού τον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας δίνοντας νέο ραντεβού την Πρωτομαγιά, στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα, στις 10.30 το πρωί, κόντρα στην κυβέρνηση και στην προσπάθεια που κάνει για να ακυρώσει το απεργιακό μέτωπο. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία και θα πραγματοποιηθεί κανονικά την 1η Μάη.

Τώρα είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να ξεμπερδέψουν με τον φόβο, να μπουν μπροστά για τη ζωή τους!

Περισσότερα

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...

Κάλεσμα συμμετοχής στις ολονύκτιες διαμαρτυρίες στις 13 Μάη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα, της Ομοσπονδίες και τα...

Μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα για τη ΛΑΡΚΟ(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες και τα παιδιά τους, πλημμύρισαν χθες το κέντρο της...