Το ΠΑΜΕ χαιρέτισε στο Συνέδριο του Συνδικάτου ΣΛΟΓΚΑ της Σερβίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ χαιρέτισε στο Συνέδριο του Συνδικάτου ΣΛΟΓΚΑ της Σερβίας, που ξεκίνησε στις 2 Μάρτη στο Βελιγράδι.

         Με την ευκαιρία του Συνεδρίου το ΠΑΜΕ επισκέφτηκε τους απεργούς οδηγούς λεωφορείων του Mladenovac, στη συγκέντρωσή τους μίλησε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και εξέφρασε την Αλληλεγγύη του στον αγώνα τους για μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Επίσης επισκέφτηκε κτίρια και περιοχές που είχαν χτυπηθεί από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ το 1999.

Στο χαιρετισμό του στο Συνέδριο το ΠΑΜΕ σημείωσε

«…το συνέδριο σας συμπίπτει με τα 20 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι οργανώσεις μας, που βρίσκονται σε γειτονικές χώρες, με πολλά κοινά προβλήματα για τους εργαζόμενους, έχουμε αναπτύξει δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, δεσμούς αλληλεγγύης και κοινών δράσεων και μέσω της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, αγωνιζόμαστε ενάντια στον κοινό αντίπαλο όλων των εργαζομένων. Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό….

Πριν 20 χρόνια, όταν οι δολοφόνοι των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ ξεκίνησαν τις φονικές τους επιδρομές ενάντια στο λαό σας, το ΠΑΜΕ, με αντιπροσωπεία εκατοντάδων συνδικαλιστών από την Ελλάδα, πραγματοποίησε την πρώτη αποστολή στο εξωτερικό πηγαίνοντας τις μέρες των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία απλώνοντας το χέρι στο λαό, τους εργαζόμενους της Σερβίας, που αντιπάλευε τον ιμπεριαλισμό.

Σήμερα 20 χρόνια μετά τον πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ιμπεριαλιστές το  Μάρτη του 1999, είμαστε πάλι εδώ. Γιατί ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται. Η επίθεση των ιμπεριαλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων τους συνεχίζεται και εμείς συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε, στον δρόμο του αγώνα, της ταξικής πάλης, της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών.»

ΦΩΤΟ: https://www.flickr.com/photos/141955787@N05/albums/72157690151234553/with/47223989182/

Περισσότερα

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Κανένας λαός δεν είναι ελεύθερος όσο ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι ελεύθερος! Η 29η Νοεμβρίου...

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργατών της Bosch στην Γερμανία ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίων και στις απολύσεις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την ταξική και διεθνιστική του αλληλεγγύη στους εργάτες της Bosch στη...

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης προς τον Πρόεδρο του Συνδικάτου ΕΝΕΔΕΠ και του ΕΚ Πειραιά, Μάρκο Μπεκρή

Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του...