Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον Γιώργο Λαμπράκη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη και ανείπωτο πόνο τον συνοδοιπόρο και συναγωνιστή Γιώργο Λαμπράκη, που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 65 χρονών.

Ο Γιώργος Λαμπράκης με μεγάλη συμβολή στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Από μικρή ηλικία ως εργαζόμενος πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργατών του κλάδου του, πρώτα ως μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά και στη συνέχεια ως πρόεδρος του σωματείου των εργατών καθαριότητας  αναπτύσσοντας πρωτοπόρα δράση στους εργατικούς αγώνες και στις διεκδικήσεις των συναδέλφων του.

Ο Γιώργος Λαμπράκης πέρα από όλες τις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης που περπάτησε από τη μεταπολίτευση ως σήμερα, στήριξε και συμμετείχε στις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ, του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Στη μεγάλη πορεία για την ανεργία Πάτρα-Αθήνα το 2016 συμμετείχε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πως θα μπορούσα να λείψω από μια τέτοια πορεία που στις σημαίες της γράφει το διαχρονικό σύνθημα: “Ειρήνη και Δουλειά ζητάει η Εργατιά”;

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στη γυναίκα του Δέσποινα, τα παιδιά και τα εγγόνια του, σε όλους τους συντρόφους και τους οικείους του.

Η πολιτική κηδεία του Γιώργου Λαμπράκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 11:30 στο Γ’ Νεκροταφείο και θα ακολουθήσει η τελετή καύσης στη Ριτσώνα, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μαζί με σωματεία της Αττικής στο Υπ. Εργασίας για...

Σάββατο 6 Ιούλη Εθελοντική Αιμοδοσία ΠΑΜΕ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΜΕ  Το Σάββατο 6 Ιούλη, Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, (Αγ Φιλοθέης 5β πλατεία...