Για το νέο πολύνεκρο έγκλημα στους Ιταλικούς σιδηροδρόμους

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των 5 εργατών που σκοτώθηκαν τα χαράματα στην πόλη Μπραντίτσο, κοντά στο Τορίνο, κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης στην σιδηροδρομική γραμμή.

Εκφράζουμε στους συναδέλφους μας, τους εργάτες και το συνδικάτο USB Ιταλίας την βαθιά μας θλίψη και την τεράστια οργή μας για τον χαμό 5 ακόμη εργατών, νέα θύματα της καταστρατήγησης των μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο USB, το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα «είναι το πολλοστό επεισόδιο σε μια ιστορία που έχει ήδη γραφτεί, αποτελούμενη από εργολαβίες, ιδιωτικοποιήσεις, μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας, μείωση του προσωπικού. Το αποτέλεσμα είναι οι δολοφονίες στους χώρους δουλειάς, σήμερα πέντε πτώματα διαμελισμένα από ένα τρένο που πέρασε με 160 χλμ/ώρα και σταμάτησε ένα χιλιόμετρο αφού χτύπησε τους εργάτες. Απαιτούμε όποιος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων να πληρώσει για το έγκλημά του με αυστηρές ποινές. Θέλουμε απόλυτη προστασία για τους εργαζόμενους που καταγγέλλουν παραλείψεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας.» Το συνδικάτο κάλεσε τους εργαζομένους στους σιδηροδρόμους σε Απεργία σε όλη την χώρα που θα ξεκινήσει σήμερα στις 15:36.

Η ίδια πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και εμπορευματοποίησης των μεταφορών έχει βαφτεί με το αίμα επιβατών και εργαζομένων στις μεταφορές και στην Ελλάδα, με το πρόσφατο πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Απέναντι στις πολιτικές που θυσιάζουν τις ζωές των λαών για τα κέρδη των λίγων απαντάμε με μαζική οργάνωση και δράση. Με αλληλεγγύη και κλιμάκωση των αγώνων μας σε κάθε χώρα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας, των εργατών της Ιταλίας και του συνδικάτου USB και στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων τους, για να πληρώσουν οι υπεύθυνοί του νέου εγκλήματος.

Περισσότερα

Για την ομιλία του υπουργού εργασιας στη Βουλή

Η σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία ήταν η αποστομωτική απάντηση των εργαζομένων και των συνδικάτων...

Η σημερινή απεργία είναι αφετηρία νέων, αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Για τη σημερινή απεργία Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία...

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες Απεργιακές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjAVDnP ΒΙΝΤΕΟ Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της διοίκησης...