Για το νέο ναυάγιο με μετανάστες στη Λέρο

Δημοσιεύτηκε στις

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες σε ένα διαρκές έγκλημα που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ένα ακόμα ναυάγιο με 45 μετανάστες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και 3 παιδιά  που δυστυχώς κατέληξαν και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων, έρχεται να προστεθεί στην μακάβρια λίστα, που έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε θάλασσα νεκρών.

Αυτοί που έπρεπε να απολογούνται για την εξώθηση των μεταναστών στο να παίζουν την ζωή τους στα ζάρια σε επικίνδυνα περάσματα αναζητώντας την «γη της επαγγελίας», ακριβοπληρώνοντας τους διακινητές, είναι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που υλοποιούν τις πολιτικές της ΕΕ για το μεταναστευτικό στηρίζοντας την άθλια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Είναι υπόλογοι που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως εμπορεύματα.

Την ίδια ώρα που ξεδιπλώνουν την κάλπικη αντιπαράθεση για τον έλεγχο των ροών, λες και πρόκειται για ποτάμια, ή για το ποιος  έφτιαξε πιο «ανθρώπινα» hot spot που δεν είναι παρά φυλακές, όλοι μαζί φράζουν τον δρόμο στους κυνηγημένους, υπογράφουν συμφωνίες με κράτη με σκοπό το «νόμιμο» δουλεμπόριο, για να μεταφερθούν φθηνά εργατικά χέρια στα χωράφια της Μανωλάδας και στον Τουρισμό.

Απαιτούμε από τους υπεύθυνους αυτής της συνεχόμενης τραγωδίας την άμεση περίθαλψη και προστασία των διασωθέντων και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να σταματήσουν οι θάλασσες μας να γίνονται νεκροταφεία. Να καταγγελθεί άμεσα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να εφοδιαστούν οι πρόσφυγες τα αναγκαία έγγραφα και να μεταφερθούν στις χώρες που επιθυμούν.

Περισσότερα